SfatFarma logo miercuri, august 03, 2016

Pielea grasă - idei pentru a scăpa de ea și a avea din nou o față curată ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Pielea grasă - idei pentru a scăpa de ea și a avea din nou o față curată



pielea grasa

    Nimeni nu moare din pricina pielii grase, așa că cercetătorii nu se află chiar într-o cursă contra cronometru pentru a găsi un leac. Sfatul cel mai bun venit din partea specialiștilor este păstrarea curățeniei pielii. Așadar, nimic miraculor în toată această poveste.
    Pielea grasă are mai multe cauze decât soluții. Un rol important îl joacă ereditatea, ca și hormonii. De exemplu, femeile gravide remarcă uneori o creștere a cantității de sebum de pe piele pe măsură ce li se modifică activitatea hormonală. Femeile care folosesc diferite tipuri de anticoncepționale remarcă și ele acest lucru. Stresul poate însemna un atac asupra glandelor sebacee. Iar un tratament cosmetic neadecvat poate să agraveze un caz, altminteri ușor, de piele grasă.
    Iată câteva soluții pentru a lupta împotriva pielii grase:

    Încercați o mască cu argilă

    Măștile cu argilă curăță pielea de grăsimea de suprafață și o tonifică - oricum, doar pentru o vreme. Efectele lor sunt temporare.

    Folosiți săpun și apă fierbinte

    Spălarea oielii grase cu apă caldă dizolvă grăsimea mai bine decât apa rece. Evitați folosirea săpunului, deoarece săpunul va îndepărta prea mult excesul de sebum, iar pielea va produce o cantitate mult mai mare, pentru a contracara această lipsă produsă.

    Cumpărați săpunuri medicinale

    Este foarte greu să găsești un săpun care să nu usuce pielea. Mulți specialiști recomandă săpunurile specializate pe diverse moduri de a acționa, inclusiv pe îndepărtarea petelor apărute pe piele. Este recomandat să nu folosiți săpun în exces, după cum am amintit și mai sus.

    Aplicați substanțe astringente 

    Ca astringent eficient și bun, încercați extractul de hamamelis, care conține alcool și acționează bine. Astringentele fără alcoo conțin apă în cea mai mare parte și nu sunt atât de eficiente ca și cele cu alcool, dar pot fi utile pentru o piele sensibilă.
    Dermatologii spun că decât să vă spălați fața de mai multe ori pe zi, ceea ce o usucă și o irită, este mai bine să aveți la îndemână comprese cu substanțe astringente și să le folosiți pentru a vă curăța fața.

    Folosiți ceaiurile din plante medicinale

    Orice plantă vă va ajuta să îndepărtați luciul pielii grase. Între cele mai cunoscute astringente se numără ceaiul chinezesc, scoarța de stejar, scoarța de geranium și argințica. Preparați un ceai slab folosind una dintre aceste plantne, lăsați-l să se răcească, strecurați-l și aplicați-l pe zonele de piele folosind tampoane de vată.
    Un alt remediu simplu, este acela de a tampona, de câteva ori pe săptămână, zonele grase cu un plic de ceai folosit. Aceastp sugestie nici măcar nu necesită să mergeți la vreun magazin.

    Alegeți-vă cu grijă cosmeticele sau chiar evitați-le

    Fardurile pot fi grupate în două mari categorii: pe bază de grăsime și pe bază de apă. Multe dintre ele au o formulă adaptată pentru pielea grasă. Ele absorb și acoperă zonele de piele grasă, astfel încât pielea nu arată așa grasă. Dar nici un preparat cosmetic nu conține vreun  ingredient magic care să diminueze sau să sisteze producerea de sebum, ci chiar dimpotrivă, acestea intensifică producerea excesivă de sebum a pielii. Așa că cel mai sănătos pentru pielea dumneavoastră este dacă evitați cu totul fardurile, cel puțin pentru o perioadă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley