Sincer nu am acordat nici o atenție preparării acestui tort, vroiam doar să fac rapid un desert simplu și cu cât mai puține ingrediente... Rezultatul a fost de-a dreptul surprinzător. O plăcintă de mere extrem de aromată...
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
- 1 mână nuci autohtone
- 1 mână alune braziliene
- 1 mână de stafide
- 1 lingură de miere zaharisită
Se pun toate în robotul de bucătărie și le procesam până obținem un aluat lipicios și puțin crocant
Pentru umplutură
- 4 mere mari
- 1 linguriţă scorţişoară
Merele se dau pe răzătoarea mare, se storc bine de suc, se adaugă scorţişoară şi se omogenizează cu mâna sau cu o lingură de lemn.
Glazura:
- 10 linguri de sirop de arțar
- 1 lingură ulei de cocoș topit
- 1 linguriță scorțișoară
- jumătate de pumn de stafide
Se dau în blender și se procesează până devin pastă.
Așadar, punem blatul într-o formă de tort cu pereți înalți, îl presam bine având grijă să formăm și un perete înalt de aproximativ 3 degete. Peste blat turnăm merele iar pereții blatului dacă sunt prea înalți îi turtim până la nivelul merelor. Turnăm glazură și dăm la frigider pentru minim 4 ore. Se decorează după dorință și gustul fiecăruia.
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu