SfatFarma logo vineri, septembrie 09, 2016

Alimente pentru o inimă sănătoasă ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Alimente pentru o inimă sănătoasăalimente pentru o inima sanatoasa

    Alimente obişnuite vă pot ajuta să aveți o inima sănătoasă. Nutriționiștii spun că una dintre cele mai eficiente diete pentru prevenirea bolilor de inimă este cea mediteraneană, compusă preponderent din vegetale, peşte, cereale integrale şi ulei de măsline. Pline de Omega-3, fibre şi grăsimi bune, cele 12 alimente listate mai jos vă vor ajuta să vă menţineţi inima în formă până la o vârstă înaintată.

    1. Avocado aduce grăsimi mononesaturate, foarte sănătoase în dietă. Creşte colesterolul bun şi permite absorbţia carotenoizilor (betacarotenul şi licopenul), esenţiali pentru sănătatea inimii.

    2. Spanacul crud conţine luteină, folaţi, potasiu şi fibre, care ajută inima să rămână sănătoasă.

    3. Uleiul de măsline, bogat în grăsimi mononesaturate, scade colesterolul rău şi reduce riscul de boli de inimă. Alegeţi uleiurile extravirgine sau virgine, pentru că acestea nu sunt procesate.

    4. Migdalele şi nucile sunt o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali Omega-3 şi grăsimi mono şi polinesaturate.

    5. Fructele de pădure – afinele, fragii, coacăzele, murele, cătina şi căpşunile – au proprietăţi antiinflamatoare, care reduc riscul de cancer sau de boli de inimă, iar murele şi afinele sunt minunate pentru elasticitatea vaselor de sânge.

    6. Leguminoasele – fasolea, lintea, soia, năutul, mazărea sunt legume cu un conţinut mare de fibre solubile, acizi graşi esenţiali Omega-3 şi calciu.

    7. Seminţele de in şi cânepă conţin fibre şi acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6. Presăraţi peste cerealele integrale de la micul dejun, sau peste salatele de peste zi, un praf din aceste seminţe măcinate.

    8. Soia poate reduce colesterolul şi, deoarece conţine cantităţi reduse de grăsimi saturate, este o importantă sursă de proteină vegetală, necesară mai ales în dietele pentru sănătatea inimii.

    9. Ovăzul este o cereală foarte sănătoasă. Începeţi ziua cu un castron cu terci de ovăz, care este plin de acizi graşi Omega-3, folaţi şi potasiu. Acest super-aliment bogat în fibre reduce nivelul colesterolului rău şi păstrează arterele curate.

    10. Peştele (somon, anşoa, hering, sardină, ton, păstrăv) este bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6. Reduce tensiunea arterială şi riscul de formare a cheagurilor de sânge. Cel puţin două porţii pe săptămână reduc riscul de infarct cu o treime. Acizii graşi esenţiali conţinuţi de aceşti peşti sunt materii grase pe care organismul uman nu le poate sintetiza singur, de aceea ele trebuie procurate din alimentaţie.

    11. Ardeiul iute previne creşterea zahărului în sânge, fapt foarte important pentru sistemul cardiovascular. În plus, arde grăsimile şi elimină kilogramele nedorite.

    12. Usturoiul este foarte bun pentru inimă, reduce colesterolul şi creşte imunitatea organismului. În plus, ne apără de gripă şi de alte afecţiuni de sezon. Ar trebui consumat zilnic, în mâncăruri, salate sau chiar pe stomacul gol.
    Puteți citi articolul și pe blogul FrumoasaVerde.blogspot.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley