SfatFarma logo vineri, ianuarie 06, 2017

De ce nu îi voi cumpăra niciodată fetiței mele de 8 luni rotobil sau premergător? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

De ce nu îi voi cumpăra niciodată fetiței mele de 8 luni rotobil sau premergător?



premergator rotobil pericol

    Este atât de emoționant să îți vezi copilul făcându-și primii pași! O dată cu apariția premergătoarelor, bebelușii au putut să se ridice mai repede în picioare, asta făcând atât bebelușii cât și părinții foarte fericiți.
    Sunt foarte mulți părinți care folosesc premergătoare pentru bebelușii lor, în ideea de a-i ajuta să își formeze mersul sau să le ofere o mică mișcare fizică și mobilitate, în plus. Unii folosesc premergătoarele în locul suzetelor, mulți bebeluși fiind foarte fericiți când se propuslează singuri pe podea.
    De asemenea, trebuie să recunoaștem: părinții au nevoie și ei de o scurtă perioadă de relaxare sau cel puțin de o perioadă în care să își facă treaba prin casă. Uneori, părinții dau premergătoarelor rolul de baby sitter, pentru a-și ține bebelușii ocupați și distrați.
    Dar, părinții ar trebui să cunoască următoarele aspecte: folosirea premergătoarelor întârzie dezvoltarea motorie și mentală a bebelușului. Pe lângă asta, premergătoarele sunt periculoase, fiind un factor de risc.
    În SUA, de exemplu, s-a declarat faptul că premergătoarele au fost responsabile de mai multe accidente decât orice alt produs destinat bebelușilor. Tipurile de accidente includeau: leziuni la cap, oase rupte, dinți sparți, arsuri, prinderea degetelor sau chiar amputări și deces.
    Prima problemă a premergătoarelor este aceea că acestea dau mobilitate crescută bebelușilor, peste cea naturală la această vârstă, mobilitate care, uneori poate fi mai rapidă decât timpul de reacție al părintelui. Cele mai multe accidente raportate au fost cauzate de căderi pe scări, dar leziunile pot proveni, de asemenea, din cauza obiectelor fierbinți, ascuțite sau otrăvitoare, aflate în raza bebelușului.
    În anul 2004, în Canada, folosirea premergătoarele a fost interzisă. Amenzile pentru folosirea premergătoarelor ajung până la 100.000$ canadieni sau 6 luni de închisoare. Dar, în foarte multe țări, folosirea premergătoarelor este foarte mediatizată și recomandată.
    Cândva în a doua jumătate din primul an de viață, bebelușii sănătoși încep să dorească să se deplaseze pe podea cât mai mult. Din prima, aceasta ajunge să fie pentru ei o adevărată luptă, întinzându-se, târându-se și rostogolindu-se. Se bucură foarte mult dacă reușesc să ajungă la o jucărie care înainte era de neatins, iar mai târziu, aceștia se vor concentra pe ridicatul în picioare, în poziție dreaptă.
    Bebelușii care folosesc premergătoare sar peste câțiva dintre pașii de dezvoltare normală. Având degețelele de la picioare într-o poziție nefirească, ei se mișcă ușor prin toată camera, mergând în poziție dreaptă înainte să fie pregătiți pentru acest lucru.
    Și care este rezultatul acestui lucru?
    Bebelușul, daca stă într-o poziție verticală mare parte din timp, greutatea corpului apasă pe bazin, iar bazinul apasă pe capul femural, prima parte din femur, exista astfel o mică posibilitate de apariție a necrozei de cap femural.
    Pe lângă pericolul crescut de accidentare amintit mai sus, bebelușii care folosesc premergătoare ajung să învețe să meargă și să se țină în picioare mai târziu decât dacă nu ar fi avut contact cu premergătoarele. De asemea, ei continuă să arate întârziere în dezvoltarea motorie pentru luni de zile după ce au învățat să meargă. Întârzierea pare să fie aproximativ 3 zile pentru fiecare 24 de ore petrecute în premergător.
    Dar, cele mai mari întârzieri apar la dezvoltarea mentală a bebelușilor, prezente chiar și după 10 luni de la prima folosire a premergătorului.
 
    După părerea mea, centrele de activități staționare sunt o opțiune mult mai înțeleaptă decât premergătoarele, acestea având beneficiile care sunt date de premergătoare, dar fără pericolele și riscurile aduse în joc de acestea.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley