SfatFarma logo sâmbătă, august 26, 2017

Ce produse naturale, de îngrijire personală, folosesc? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Ce produse naturale, de îngrijire personală, folosesc?



produse cosmetice bio

    Încerc să adun în această postare o serie de produse pe care le-am testat, le folosesc, de care sunt mulțumită și pe care vreau să le recomand și persoanelor care mă întreabă despre una-alta. Nu sunt plătită să fac reclamă nimănui, am ales să scriu doar despre produsele pe care le folosesc eu și familia mea.
    Intenția acestui articol este aceea de a fi de ajutor unor persoane care se află la început de drum, în căutarea unui stil de viață cât mai aproape de tot ceea ce este natural. La început am fost copleșită de multitudinea de produse, din care nu știam ce să aleg, am testat multe, unele mi-au plăcut, pe altele le-am dat deoparte. Am învățat că pentru orice cremă/detergent/șampon etc. din comerț (și aici mă refer la cele care sunt la îndemână, pe care le găsești pe rafturile oricărui magazin) există o alternativă 100% naturală, care pe lângă asta, este și mult mai eficientă.
    Pielea absoarbe o cantitate mare din substanțele pe care le punem pe ea, așa că gândește-te bine înainte să aplici o cremă parfumată, un deodorant toxic, un fond de ten care conține orice altceva numai natural să nu fie fructe și flori. :)

    Cu siguranță există multe alte produse minunate, pe lângă cele de mai jos, care încă nu au ajuns pe mâinile mele, așa că nu ezitați să îmi faceți recomandări. :)

1. Săpun

    De câțiva ani, de când am (re)descoperit săpunurile hand-made, naturale, nu mă mai pot atinge de săpunurile din comerț – care mai bine zis sunt niște detergenți chimici. Săpunurile naturale, pe lângă faptul că nu conțin decât lucruri minunate, sunt și prietenoase cu pielea, o hidratează, tratează anumite afecțiuni dermatologice și sunt foarte plăcute ca texturi și arome.
    Îmi plac săpunurile de la:

2. Deodorant

    De când alimentația mea s-a schimbat semnificativ, și mirosurile eliminate de corp s-au schimbat și s-au diminuat – adică toxinele eliminate prin piele. Am folosit o bună perioadă de timp, în loc de deodorant, bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă, și nu am avut probleme, dar din comoditate acum folosesc:

3. Șampon

    Pentru păr folosesc șamponurile naturale de la Sabio. Au, de asemenea și geluri de duș foarte eficiente.

4. Pastă de dinți

    La această categorie, încă mai testez, alternez, îmi plac mai multe:
  • Pasta de dinți GennaDent Argentum – o gasiți în orice magazin naturist – înainte să o cumpărați să aveți în vedere faptul că este o pastă de dinți pe bază de argilă și plante, are o culoare pământie și nu face spumă.
  • Pasta de dinți Urtekram (am descoperit-o recent, găsiți o gamă variată, cu diverse proprietăți, pe site-ul Republica Bio)

5. Creme și uleiuri de corp

6. Creme de față

     Mă dau destul de rar cu creme de față, preponderent în sezonul rece, când mi se usucă mai tare pielea, sau mi se înroșește de la vânt.
    Voi mai adaugă pe listă produse de care voi fi mulțumită. Va urma. :)

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley