SfatFarma logo joi, ianuarie 18, 2018

Câteva dintre beneficiile mersului pe jos ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Câteva dintre beneficiile mersului pe josCorpul uman este făcut pentru a merge. S-a constatat că un mers în ritm normal timp de 30 de minute are un impact enorm asupra stării noastre de sănătate. Iată ce au relevat studiile științifice privind beneficiile mersului pe jos:


- O plimbare de o jumătate de oră pe zi reduce cu până la 70% riscul de diabet, mai ales la persoanele trecute de 60 de ani, și cu 25% riscul unui atac cerebral.
- Mersul pe jos reduce hipertensiunea arterială. O singură plimbare de 30 de minute poate reduce tensiunea cu 5 puncte în ziua respectivă.
- Corpul uman conține cca 150.000 km de vase de sânge. Acestea vor rămâne suple și sănătoase multă vreme dacă ne facem un obicei să mergem pe jos.
- Mersul pe jos regulat reduce cu 50% riscul de a face un cancer de sân, de prostată, de colon.
- Întregul organism funcționează mai bine atunci când mergem: rezistă mai bine la boli și se vindecă mai repede. 
- Mersul pe jos previne depresiile, iar cei care le au deja își pot ameliora starea făcând plimbări zilnice în aer liber. Într-un studiu în acest sens, s-a constatat că persoanele care au luat medicamente antidepresive și au mers pe jos au avut rezultate mai bune decât cei care doar au luat medicamente, iar depresivii care nu au luat deloc medicamente dar au mers pe jos în fiecare zi timp de un an au revenit la normal. Explicația? Atunci când mergem, corpul produce niște substanțe neurochimice numite endorfine, care ne dau o stare de bine.
- Mersul pe jos activează sistemul circulator și întărește inima.
- Când mergem pe jos, circulația sanguină se accelerează și detoxifierea se produce mai repede.
- Mersul pe jos combate obezitatea. Grașii care renunță la comoditatea automobilului sau la lenevitul în fața televizorului pot scăpa de 10 kg într-un an, fără a mai trece prin tortura unei diete.
- Mersul pe jos reduce semnificativ riscul formării de cheaguri de sânge (tromboză) și varice.
- Persoanele care obișnuiesc să meargă pe jos sunt cu 50% mai puțin predispuse la răceli.
- Mersul pe jos este o alegere mult mai bună decât medicația specifică, dacă trebuie să ne reducem nivelul colesterolului rău (HDL).
- Mersul pe jos diminuează considerabil osteoporoza și riscul fracturilor de șold.
- De regulă, plimbăreții nu fac pietre la rinichi, așa că vor fi scutiți de calvarul unei operații chirurgicale.

Prin urmare, mersul pe jos timp de o jumătate de oră este cea mai bună alegere, dacă vrem să rămânem sănătoși până la adânci bătrânețe. Iar vestea cea bună este că putem împărți cele 30 de minute fie în două reprize de câte 15 minute, fie în trei, de câte 10 minute. Beneficiile rămân: ne simțim bine, ne menținem sănătoși, ne vindecăm mai repede și... nu în ultimul rând, gratis. Mergând pe jos zi de zi, adăugăm ani vieții noastre pe acest pământ. Am fost creați pentru mersul pe jos. Și să mai reținem că principalele punctele de acupunctură se află în talpa piciorului.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley