Sincer nu am acordat nici o atenție preparării acestui tort, voiam doar să fac rapid un desert simplu și cu cât mai puține ingrediente... Rezultatul a fost de-a dreptul surprinzător! O plăcintă de mere extrem de aromată!
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
1 mână nuci autohtone
1 mână alune braziliene
1 mână de stafide
1lingură de miere zaharisită
Se pun toate în robotul de bucătărie și le procesam până obținem un aluat lipicios și puțin crocant.
Pentru umplutură:
4 mere mari
1 linguriță scorțișoară
Merele se dau pe răzătoarea mare, se storc bine de suc, se adaugă scorțișoara și se omogenizează cu mâna sau cu o lingură de lemn.
Glazura:
10 linguri de sirop de arțar
1 lingură ulei de cocos topit
1 linguriță scorțișoară
jumătate de pumn de stafide
Se dau în blender și se procesează până devin o pastă.
Așadar... Punem blatul într-o formă de tort cu pereți înalți, îl presam bine având grijă să formăm și un perete înalt de aproximativ 3 degete. Peste blat turnăm merele iar pereții blatului, dacă sunt prea înalți îi turtim până la nivelul merelor. Turnăm glazura și dăm la frigider pentru minim 4 ore. Se decorează după dorință și gustul fiecăruia.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu