SfatFarma logo sâmbătă, martie 12, 2016

Bazele din Ayurveda: Cum să folosiți înțelepciunea indiană străveche pentru bunăstarea modernă? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Bazele din Ayurveda: Cum să folosiți înțelepciunea indiană străveche pentru bunăstarea modernă?



ayurveda

    Medicina ayurvedica este unul dintre cele mai vechi și mai complet stil de viață sănătos din lume. Ayurveda clasică s-a dezvoltat și practicat tradițional pe teritoriul Indiei. Ayur înseamnă viață, Veda înseamnă știință. Ayurveda se referă la prevenirea bolii, tratamentul și menținerea sănătătii.

    În centrul sau, Ayurveda este concepută pentru a-ți hrăni vitalitatea în timp ce te ajută să îți realizezi potențialul uman. Ayurveda ne ajută să explorăm –si să găsim- un echilibru între mediul înconjurător, corp, minte și spirit.

    Ca să găsim echilibru, trebuie să cunoaștem natura energiilor care ne înconjoară. Ayurveda descrie 5 elemente: spațiul, aerul, focul, apa și pământul. Ca să ne schimbăm stilul de viață (câteodată necesită chiar o schimbare radicală), Ayurveda se bazează pe plante specifice care ne ajută să găsim echilibrul. Iată care sunt cele mai importante plante ayurvedice care ne îmbunătățesc starea de sănătate:

ASHWAGANDHA

 ASHWAGANDHA 

    Originară din zonele uscate ale Indiei și nordul Africii, Ashwagandha este un arbust rotund, cu flori galbene și fructe roșii de dimensiunea unei stafie. Aceasta este extrem de utilizată în medicina ayurvedica. Planta este un “adaptogen”, termen utilizat pentru o descrie o plată care ajută organismul să se elibereze de stres.

    Ashwagandha sau ginsengul indian, cum i se mai spune,  este folosită pentru a întări sistemul nervos, pentru a preveni stări de depresie, stres, iritabilitate. În India planta este folosită și ca tonic sexual.

 AMLA, TRIPHALA, TURMERIC-UL și NEEM-UL - mai multe despre acestea puteți citi pe blog-ul "BlogDeSănătateNaturistă", accesând următorul link

Sănătate multă vă doresc!


ayurveda


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley