Ingrediente:
- orez
- 1 broccoli
- 2 cepe mari
- 2 caței de usturoi
- 4 cartofi
- 1 ardei gras
- 4 fire ceapă verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță piper
- sare
- 1 lingură pudră de curry (opțional)
- 2 ardei iuți (opțional)
Se curață ceapa, se spăla și se taie mărunt. Uleiul se amestecă într-o cratiță mare cu ceapa tăiată mărunt și se călește. Apoi se presară pudra de curry (dacă se folosește) și se mai ține pe foc 1 minut.
Se adaugă 500 ml de apă și când clocotește se pun cartofii curățați și tăiați cubulețe și ardeiul iute (dacă se folosește). Se acoperă și se fierbe 20 minute.
Între timp, separat, se opăresc bucățelele de broccoli care se țin câteva minute în apă clocotită apoi se scurg.
Se adaugă în cratița în care au fiert cartofii, bucățelele de broccoli, ardeiul gras tăiat mărunt și usturoiul felii și se mai fierb 5 minute.
Separat se fierbe orezul.
Se servește mâncarea fierbinte alături de o porție de orez și cu ceapă verde tocată pe deasupra.
După gust, se mai poate condimenta cu boia de ardei iute sau chilli.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu