Acestă rețetă este gustoasă, se face rapid şi nu presupune preparare termică și necesită doar un simplu blender.
Ingrediente:
- o cană cu nucă de cocos tocată
- o lingură şi jumătate cu unt de nucă de cocos
- 1 cană cu curmale (înmuiate în apă cu cel puţin o oră înainte)
- puţină vanilie
- 1/8 cană cu apă
- 3/4 cană cu zmeură proaspătă
- 1/4 cană cu zmeură congelată
- frunze de mentă (opțional)
Se pune la blender nuca de cocos, uleiul de cocos, 1/2 cană din curmale și vanilia şi când e gata se aşază într-o formă specială, se modelează pe margini cu mâna, astfel încât să fie puţin mai ridicat şi apoi se dă la congelator.
Pentru a obține crema, se amestecă apa cu aceste curmale, se adaugă zmeura proaspătă şi congelată şi apoi se dă totul la congelator pentru cel puţin jumătate de oră. După acest interval de timp se scoate tarta, se aşază crema, se presară cu frunzuliţe de mentă şi fie se pune la rece, fie se va servi direct.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu