SfatFarma logo miercuri, octombrie 26, 2016

Vă provoc să depuneți "Jurământul unui fruct în plus pe zi"! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Vă provoc să depuneți "Jurământul unui fruct în plus pe zi"!



juramantul unui fruct in plus pe zi

    Vă provoc să considerați să depuneți "Jurământul unui fruct în plus pe zi". Înainte să-l respingeți și să îl catalogați ca pe o activitate pentru copiii de clasa a 5-a, luați o secundă și reevaluați cât de multe fructe si legume consumați zilnic.
    Noile ghiduri alimentare recomandă, pentru ca să respectați o alimentaţie echilibrată și sănătoasă, să consumați zilnic o cantitate de minim 500 de grame de fructe şi legume. Vă încadrați la acest minim? Sau îl depășiți?
    Minim 5 porţii de fructe şi legume consumate zilnic oferă organismului o cantitate corespunzătoare de nutrienţi pentru prevenirea bolilor grave şi a carenţelor nutriţionale. Organismul uman nu înmagazinează vitaminele hidrosolubile, iar cele 5 porţii asigură minimul necesar de vitamine. În plus, o alimentaţie bogată în fructe şi legume are capacitatea de a prelungi speranţa de viaţă prin reducerea riscului instalării unor boli grave precum diverse forme de cancer sau boli cardiovasculare. În general, fructele şi legumele au o valoare calorică redusă. De aceea, creşterea consumului de fructe şi legume, în detrimentul alimentelor bogate în grăsimi şi cu adaos de zahăr, ajută la menţinerea greutăţii optime şi previne apariţia obezităţii. Aşadar, ne putem menţine starea de sănătate având un regim alimentar echilibrat, ceea ce include consumul regulat de fructe şi legume. Trebuie să învățăm cum să ne alimentăm mai curat și mai sănătos.
    Am creat tabela de mai jos, pe care, dacă îl veți printa și îl veți completa zilnic, vă poate ajuta să vă urmăriți consumul zilnic și săptămânal de fructe și legume într-un mod distractiv și interactiv. La sfârșitul săptămânii, adunați numărul tuturor fructelor și legumelor consumate și veți primi totalul. Trebuie să vă străduiți, ca acest total să fie din ce în ce mai mare! :)
    Versiunea PDF (mult mai clară), a tabelului de mai jos, o puteți descărca de aici.

juramantul unui fruct in plus pe zi!

    Jurământul unui fruct în plus pe zi

    Deși încă nu este timpul pentru promisiunile de Anul Nou, totuși, vă provoc să depuneți "Jurământul unui fruct în plus pe zi", astfel vă puteți îmbunătăți scorul pentru săptămâna viitoare, de pe tabela de mai sus :). Încă o dată, vă provoc să depuneți "Jurământul unui fruct în plus pe zi", alegând una dintre opțiunile de mai jos!



V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley