Vă recomand din suflet să încercați să faceți acest tort, deoarece are un gust fenomenal. Frișca de cocos, pe lângă că se obține foarte ușor, este cea mai gustoasă frișcă dintre toate!
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 linguri de făină de cocos
- 1 lingură unt de cacao
- 2 linguri de cremă de cocos (se găsește în magazinele naturiste)
- 1 lingură de sirop de agave
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară
- 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya
Pentru stratul de banane:
- 3 banane coapte, proaspăt tăiate rondele
Pentru crema de ciocolată:
- 4 linguri de ulei de cocos topit
- 1 lingură sirop de agave
- 1 lingură de cacao pudră
- 2 linguri de cremă de cocos
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară
- 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya
Pentru frișca de cocos:
- 4 linguri de cremă de cocos
- 1 lingură de sirop de agave
Pentru ornare:
- pudră de scorțișoară
- boabe de cacao
- goji
Mod de preparare:
Pentru a face blatul:
Amestecați ingredientele pentru blat într-un bol. Ar trebui să primiți un amestec cu textură lipicioasă.
Întindeți mixtura în forma de tort căptușită cu hărtie de copt, pentru a fi mai ușor de tăiat tortul când va fi gata. puneți stratul de banane tăiate peste blat și puneți totul la frigider până preparați crema.
Pentru a face crema de ciocolată:
Combinați toate ingredientele (în afara cremei de cocos) pentru cremă într-un bol și amestecați până se uniformizează. Adăugați și crema de cocos la sfârșit și amestecați bine. Întindeți crema peste blatul cu banane și puneți totul înapoi la frigider.
Pentru a face frișca de cocos:
Amestecați puternic crema de cocos împreună cu siropul de agave până obțineți o cremă asemănătoare cu frișca. Întindeți frișca de cocos peste tort și ornați după plac cu pudră de scorțișoară, bucățele de boabe de cacao sau goji.
Păstrați la frigider până la servire.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu