SfatFarma logo marți, iunie 11, 2019

10 vitamine esențiale pentru sănătatea oricărei femei ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

10 vitamine esențiale pentru sănătatea oricărei femei



sanatatea femeilor

Majoritatea femeilor doresc să aibă o siluetă slabă și să fie sănătoase în același timp, astfel încât încearcă să adopte un stil de viață sănătos și sunt fizic active cât de mult pot. Acest lucru înseamnă că încearcă să mănânce sănătos consumând alimente întregi și crude.
În acest articol, vă vom prezenta 10 vitamine pe care fiecare femeie trebuie să le procure din alimentație, în mod regulat, astfel încât să evite orice posibile problemă de sănătate:

Vitamina A
Acesta este un antioxidant foarte puternic de care avem nevoie pentru piele sănătoasă, dinți, oase, țesuturi și mucoase. Este cunoscut faptul că vitamina A poate reduce riscul unor boli grave. Puteți găsi: broccoli, ardei roșii, dovleci, papaya, caise, cantalup, cereale fortificate și spanac.

Vitamina B2
Aceasta este o vitamină cunoscută sub numele de riboflavină, de care avem nevoie pentru sănătate, metabolism, precum și pentru dezvoltarea fizică și mentală. Vitamina B2 este utilă în special împotriva oboselii, stresului, anxietății, precum și a furnicăturilor și amorțelii la nivelul membrelor. Vitamina B2 este utilă în special deoarece crește nivelul de energie și stimulează sistemul imunitar, ajutând în același timp la tratarea numeroaselor probleme de sănătate diferite: ochi palniți, ulcerații la nivelul gurii, buze crăpate, dureri în gât sau păr uscat. Vitamina B2 poate fi găsită în special în aceste alimente: lapte, migdale, ouă, carne organică, nuci, ciuperci, pește, cereale integrale, legume, soia și drojdie.

Vitamina B7
Vitamina B7 este cunoscută sub denumirea de biotină. Avem nevoie de aceasta pentru a avea o creștere celulară sănătoasă și o sinteză a acizilor grași. Este cunoscută îmbunătățirea sănătății părului, a celulelor, a pielii și a glandelor sudoripare. Biotina are capacitatea de a vă regla colesterolul și este, de asemenea, extrem de importanta pentru oase și măduva osoasă. Unele dintre semnele cărora le lipsește vitamina B7 sunt: ​​anemie, păr fragil, depresie, erupții cutanate, letargie și ritm cardiac anormal. Alimentele care conțin această vitamină includ:
pește, ouă, linte, migdale, brânză, legume cu frunze verzi, cartofi dulci, lapte, soia, ardei, fulgi de ovăz, fructe galbene, iaurt și orez brun.

Vitamina B9
Această vitamină se numește acid folic. Majoritatea medicilor o prescriu pentru persoanele care au probleme cu tensiunea arterială. Poate preveni depresia și pierderea memoriei, dar promovează buna funcționare a celulelor, precum și sănătatea creierului. Mai puțină vitamină B9 in organism poate provoca probleme de dezvoltare la copii.
Alimentele care conțin această vitamină sunt: ​​drojdia, pepenii, sucul de portocale, legumele verzi cu frunze verzi, leguminoasele, sparanghelul și cerealele fortificate.

Vitamina B6
Vitamina B6, numită și piridoxina, vă poate ajuta organismul să producă hormoni și să vă consolideze întregul sistem imunitar. Poate preveni depresia, pierderea memoriei, bolile cardiace și diverse alte probleme de sănătate.
Vitamina B6 vă poate ajuta să vă mențineți nivelurile sănătoase de zahăr din sânge, dar dacă nu aveți această vitamină, puteți avea anemie. Această vitamină se găsește mai ales în alimente precum: carne, semințe, cereale fortificate, pește, fasole, fulgi de ovăz, avocado, banane, precum și fructe uscate.

Vitamina B12
Avem nevoie de vitamina B12 pentru sinteza proteinelor și diviziunea celulară, în același timp îmbunătăteste metabolismul. Poate trata depresia, dar și numeroase alte probleme neurologice și avem nevoie de ea pentru a avea o funcționare corectă a creierului. Alimentele care o conțin sunt: ​​pește, produse lactate, cereale fortificate și brânză.

Vitamina C
Avem nevoie de vitamina C pentru a avea numeroase funcții sănătoase ale corpului. Îmbunătățește întregul nostru sistem imunitar. Este foarte utila deoarece previne diferite boli și infecții. Vitamina C se găsește mai ales în căpșuni, fructe citrice, germeni, cartofi, roșii și ardei.

Vitamina D
Vitamina D este cunoscută ca fiind o vitamină solubilă în grăsime, care este foarte importantă pentru absorbția calciului în organism. De asemenea, avem nevoie de ea pentru a avea vederea buna și oasele rezistente. Cea mai mare parte a vitaminei D este absorbită de piele de la soare, dar o găsim și în ficat de origine animală, pește gras, produse lactate și ouă.

Vitamina E
Vitamina E este cunoscută ca fiind capabilă să ajute împotriva îmbătrânirii și să întârzie procesul de îmbătrânire.
Poate preveni și bolile cardiace, unele tipuri de cancer și cataracta.
Avem nevoie de această vitamină pentru a putea avea inima sănătoasă, părul și pielea. Alimentele care o conțin sunt: ​​porumb, spanac, unt de arahide. Este prezentă în ulei de ficat de cod, margarină, migdale, conopidă, alune, etc.

Vitamina K
Avem nevoie de vitamina K pentru coagularea sângelui și oase sănătoase. Aceasta ne poate ajuta să avem un sistem imunitar sănătos și niveluri de energie constante. Alimentele care o conțin sunt: ​​legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, uleiul de pește și uleiul de soia.
Experții susțin că, dacă luăm 5 porții de fructe și legume în fiecare zi, ne va ajuta să avem un organism bine hrănit cu toate vitaminele necesare, precum și mineralele. În cazul în care vă lipsesc unele dintre ele, luați un supliment de vitamină pe care medicul dumneavoastră îl va prescrie!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley