SfatFarma logo miercuri, iunie 19, 2019

Alege Bio, opțiunea ta pentru sănătate ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Alege Bio, opțiunea ta pentru sănătate



legume bio

BIO inseamna pamant netratat chimic si seminte nemodificate genetic. BIO reprezinta optiunea pentru o viata mai sanatoasa. Produsele BIO nu au coloranti, parfum sintetic si conservanti chimici.

Ce trebuie sa stim despre produsele BIO

Studiile si cercetarile referitoare la consumul de alimente bio au inceput in urma cu treizeci de ani in tarile Europei de Vest, primele care au format piata bio. In urma acestor studii s-a dovedit foarte clar ca, prin consumul de produse bio, pe termen lung, se reduc nenumarate riscuri de aparitie a unor boli, chiar si a cancerului, iar calitatile si frumusetea corpului se conserva un timp mai indelungat.

Oamenii din ziua azi, supusi permanent stresului si aflati mereu in criza de timp, au castigat prin munca confort, mijloace avansate de comunicatie, de transport, si multe alte facilitati. Dar si corpul omului de la oras isi cere dreptul sau ancestral de a se regenera cu ajutorul naturii si ramane la latitudinea fiecaruia sa decida cat este dispus sa investeasca in a avea un corp sanatos pe termen lung.

Piata produselor alimentare ecologice incepe sa se dezvolte timid si in Romania, tot mai multe persoane preferand o alimentatie care sa asigure efecte benefice asupra sanatatii.

Unor organe obosite, intoxicate de poluare si conservanti sau aditivi chimici, nimic nu le poate fi mai tamaduitor decat hrana vie � prin aceasta referindu-ne in general la alimente netratate termic si cat mai proaspete. Hrana vie este un pepene, un mar sau o salata de cruditati. Pe langa acest tip de alimente, putem oferi organismului suplimenti Bio cu rol de detoxifiere sau energizare, disponibili in farmacii sub forma de capsule, pulberi buvabile sau solutii.
Si pielea noastra se poate bucura de acest tip de hrana, cand ii oferim cosmetice organice, cu continut ridicat de extracte vegetale Bio.

Daca am inteles importanta unui stil de viata sanatos si dorim sa-l imbratisam, de acum cand vom pleca la cumparaturi de alimente, suplimenti alimentari, produse de intretinere si igiena corporala, pe langa fructele si legumele proaspete si laptele de tara pe care le speram a fi cat mai naturale, vom cauta cele doua embleme BIO si ECO. In cazul produselor cosmetice din farmacie, acestea ne certifica ferm urmatoarele calitati:

- produsele cu certificat ECO au minim 95% ingrediente naturale din care minim 50% ingrediente BIO din totalul celor vegetale si minim 5% din totalul ingredientelor.
- produsele cu certificat BIO au minim 95% ingrediente naturale din care minim 95% ingrediente BIO din totalul celor vegetale si minim 10% din totalul ingredientelor.

Este normal ca produsele Bio sa contina si conservanti, dar acestia nu sunt agresivi, iar odata ce am vazut emblema BIO pe o cutie, vom sta linistiti stiind ca nu contine nimic ne-biodegradabil, ca are in compozitie numai coloranti sau arome strict naturale, ca nu provine de la organisme modificate genetic, tratate cu hormoni sau ingrasaminte de sinteza.

Sunt cosmeticele bio un moft?

Poate ca buzunarul unora va raspunde ca da, dar organismul si mai ales pielea cu siguranta le-ar cataloga drept necesitate.

De ce este pretul produselor BIO mai ridicat?

- ingredientele utilizate in productia acestora sunt mult mai scumpe si mai greu de procurat;
- productia dureaza mult timp si necesita oameni specializati;
- este necesara o forta numeroasa de munca;
- productia trebuie sa respecte anumite standarde prestabilite pentru a primi certificarea;
- fata de agricultura conventionala, in agricultura ecologica animalele daunatoare trebuie adunate manual, iar bolile plantelor trebuie sa fie tratate cu ceaiuri.

Mai trebuie sa stim ca in momentul in care am optat pentru o crema Bio, o vom gasi diferita de cosmeticele cu care eram obisnuiti; in loc de mirosul unui parfum extravagant, vom descoperi o suava aroma de portocala, peste o nuanta de lanolina naturala sau un ulei de migdale autentic.

Starea de bine, confortul fizic dar si linistea interioara sunt elemente cheie pentru a avea o viata de familie fericita , dar si o cariera frumoasa. De aceea este important sa ne pastram sau sa ne imbunatatim sanatatea, iar adoptarea stilului de viata Bio/Eco ajuta cu succes la indeplinirea acestui obiectiv.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley