SfatFarma logo duminică, iunie 09, 2019

Iată de ce nu ar trebui să se consume niciodată aceste resturi. Ele vă pot afecta sănătatea! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Iată de ce nu ar trebui să se consume niciodată aceste resturi. Ele vă pot afecta sănătatea!



reincalzire alimente


Alimentele reincalzite pot dăuna sănătății și de aceea trebuie să evitați aceste 4 resturi alimentare:

Legume
Reîncălzirea legumelor sau depozitarea lor în mod necorespunzător poate fi fatală. Centrul pentru Siguranța Alimentară spune că legumele rămase trebuie depozitate la -40 ° C și dacă aveți nevoie să depozitați legumele pentru o perioadă mai lungă, înghețați-le. Țelina, salata, sfecla si spanacul au nivele ridicate de nitrati care se acumuleaza daca legumele sunt expuse la temperatura camerei. Nitrații pot determina o tulburare rară de sânge la copii numită methemoglobinemie, care cauzează simptome cum ar fi oboseala, scurtarea respirației și convulsii.

Uleiuri vegetale
Reîncălzirea meselor preparate cu uleiuri vegetale este foarte periculoasă și este legată de un risc crescut de cancer, accident vascular cerebral și boli de inimă. Reîncălzirea uleiurilor polinesaturate care conțin acid linoleic (uleiul de porumb, uleiul de floarea soarelui și canola) eliberează HNE (4-hidroxi-trans-2-nonenal) care este o toxină din acizii grași care dăunează sănătății. Ea a fost legată de unele tipuri de cancer, de Huntington, Alzheimer, probleme hepatice și boli de inimă. Uleiul vegetal trebuie folosit o singură dată și niciodată nu este reîncălzit.

Pui
Puiul conține o mulțime de proteine ​​și atunci când este reîncălzit, compoziția lui se modifică la una mai periculoasă. Reîncălzirea puiului rece este permisă dacă carnea este foarte fierbinte. Carnea de pui poate fi consumată timp de până la două zile, nu o secundă mai mult.

Orez
Dacă doriți să rămâneți sănătoși, ar trebui să depozitați corect orezul. Potrivit Food Standard Agency, orezul care nu este fierbinte conține spori de bacterii dăunătoare care supraviețuiesc procesului de gătit. Dacă este depozitat la temperatura camerei, sporii se vor multiplica și vor cauza multe probleme digestive. Acești spori pot supraviețui procesului de reîncălzire. De aceea se recomandă să mancati tot ce ați preparat imediat. Mai bine înghetati resturile (dacă există), în loc să le păstrați pana mâine în frigider.

Sper că acest articol vă va fi de folos!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley