SfatFarma logo miercuri, iulie 24, 2019

Icre de amarant, versiunea îmbunătățită ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Icre de amarant, versiunea îmbunătățită



icre amaranth

Am reformulat reteta mea veche de icre de amarant, asta datorita faptului ca nu eram multumita de gustul semintei in sine, usor amarui.
Prima reteta de icre de amarant este mai scumpa, intrucat maioneza este pe baza de caju, o samanta excelenta ca si gust, dar destul de scumpa, deci, acum avem o reteta nu doar sanatoasa ci si acesiblial ca pret, sa-i dam gir-uri!
Ingrediente:
- 1/2 cana seminte de amarant;
- 2 cani de apa;
- 3-4 linguri zeama de lamaie.
Maioneza:
- 1 cana pulpa de soia ramasa de la prepararea laptelui de soia;
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline;
- lapte de soia pentru a da consitenta dorita maionezei, se adauga in timp ce blenduim maioneza;
- 1-2  ceape, dupa gust;
- sare dupa gust.
Mod de preparare amarant:
Amarantul  se lasa la hidratat cu cele 2 cani de apa peste noapte, se adauga  zeama de lamaie, care de fapt reuseste sa “potoleasca” gustul amarui al amarantului. Dimineata amarantul se fierbe cu aceiasi apa, timp de 30 de minute, se lasa sa se raceasca si se clateste foarte bine cu apa rece de mai multe ori, vom observa ca primele ape de clatire sunt gelatinoase, apoi apa devine limpede. Strecuram amarantul forte bine cu ajutorul unui saculet de tifon sau organza, etc. Este important sa avem amarantul bine strecurat, altfel nu se vor lega icrele asa cum trebuie.
Mod de preparare maioneza de soia:
A obtine  maioneza de soia, presupune sa fi preparat lapte de soia in casa. Eu de fiecare data cand fac lapte de soia in casa, imi asigur si maioneza de soia din jumatatea de faina de soia ce rezulta in urma obtinerii laptelui.
Practic,  pulpa de soia rezultata in urma prepararii laptelui, se introduce in blender, se adauga uleiul, sarea si lapte de soia putin cate putin, blenduim pana obtinem o consistenata asemanatoare maionezei.
Cei de la rawdia, au in reteta o cantitate prea mare de ulei, eu  am redus-o , nu se justifica prezenta acelui ulei intr-o cantitate asa mare in maioneza.
Gata si maioneza, o adaugam peste amarantul bine strecurat, potrivim cu sare, ceapa tocata marunt si cativa stropi de zeama de lamaie. Icrele pot fi pastrate la frigider pentru a doua zi fara probleme. Maioneza poate fi si ea pastrata in frigider intr-un borcan de sticla pana la 3-4 zile.
Puteti gasi amarnatul sub forma de seminte sau de boabe expandate in magzinele naturiste si plafare sau pe www.driedfruits.ro, dintr-un kg de amarant se fac zeci de portii de icre.
Pofta buna de sanatate!
Sa nu uitam, alternative exista, bunavointa sa fie!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




Un comentariu:

  1. 2 linguri de maioneza in reteta celor de la rawdia, vi se pare mult? Cat priveste reteta de maioneza, ceea ce spuneti este foarte complicat, reteta e ste fff simpla: o masura lapte de soia+doua masuri de ulei (sare, lamaie, turmeric pentru culoare daca vreti si ...sky is the limit in materie de condimente) si apoi blender vertical. Se face in no time.

    RăspundețiȘtergere

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley