Pentru ca zilele acestea sunt incarcate de bucate copioase, unele chiar nesanatoase, reteta pe care o propun este una simpla, sanatoasa si versatila.
Radacina de patrunjel este rar folosita in bucatarie, cel mai des fiind folosita in supele pentru bebelusi, unde albitura este la inaltime inca de la inceputul diversificarii. Altfel, nu prea ne inghesuim sa folosim aceasta parfumata radacinoasa in preparatele noastre.
Crud, patrunjelul radacina se poate consuma precum morcovul, copiii daca sunt obisnuiti de mici cu astfel de gustari vor ramane fanii acestei radacinoase pe viata!
Ingrediente:
– 1/2 sfecla rosie data pe razatoarea mica;
-1-2 catei de usturoi;
-1-2 radacini patrunjel dat pe razatoarea;
-1 avocado sau 150 g tofu nesarat;
-sare dupa gust;
-1 lingurita ulei presat la rece ;
Preparare
Sfecla rosie se da pe razatoare sau in blender, apoi se asezoneaza cu ulei, sare si usturoi dupa gust, si se monteaza in forme adecvate.
Radacina de patrunjel se curata de coaja, dar si de invelisul grosier care protejeaza miezul radacinii. Radacina se marunteste cu ajutorul cutitului si apoi se paseaza impreuna cu avocado sau tofu, sare, zeama de lamaie si usturoi cu ajutorul unui blender vertical. Crema obtinuta se monteaza in forme adecvate.
Eu am folosit forme stea si inimioara de diverse marimi, stelutele le-am suprapus, iar inimioarele le-am asezat concentric si umplut cu cele doua tipuri de crema.
Sa nu uitam, Sanatatea se invata acasa in primii ani de viata!
Alternative exista, bunavointa sa fie!
Pofta buna de sanatate!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu