SfatFarma logo luni, ianuarie 03, 2022

Nu suntem intoleranți la gluten, suntem intoleranți la glifosat! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Nu suntem intoleranți la gluten, suntem intoleranți la glifosat!



 Alimentele modificate genetic sunt extrem de dăunătoare, deoarece ele dăunează sănătății noastre. Potrivit unui raport publicat de Institutul pentru Tehnologie Responsabilă (IRT), acestea sunt legate de tulburările legate de gluten.

Numeroși experți sunt de acord că creșterea recentă a tulburărilor legate de gluten nu poate fi explicată doar prin intermediul geneticii, deci cred că un factor de declanșare a mediului este un factor puternic care contribuie.

Acest lucru poate fi de mare importanță, deoarece sensibilitatea la gluten afectează peste 18 de milioane de americani. Autorii leaga alimentele modificate genetic cu cinci condiții care pot declanșa sau agrava afecțiunile legate de gluten, bazate pe datele din Departamentul Agriculturii din Statele Unite, înregistrările din Actul de protecție a mediului, reviziile din revistele medicale și cercetările internaționale:

- Activarea imunității și răspunsul alergic

- Digestia afectată

- Permeabilitatea intestinală

- Dezechilibrat bacteriile intestinului

- Deteriorarea peretelui intestinal


În prezent sunt cultivate 9 culturi alimentare pentru OMG: soia, porumb, bumbac (ulei), lucerna, canola (ulei), zahăr din sfecla de zahăr, dovlecel, squash galben și papaya hawaiană.

Cele mai multe dintre ele sunt făcute pentru a tolera un ucigaș de buruieni numit glifosat (Roundup®), iar nivelurile ridicate ale acestei toxine rămân în ele atunci când sunt recoltate. Soiurile de porumb și de bumbac sunt, de asemenea, fabricate pentru a produce un insecticid numit toxină Bt.

Potrivit directorului executiv al Institutului pentru Tehnologie Responsabilă, Jeffrey Smith, toxina Bt este creată pentru a pătrunde găurile în celulele insectelor, dar face același lucru și în celulele umane, astfel încât poate duce la intestin infiltrați, care este comună la pacienții sensibili la gluten.

De asemenea, Stephanie Seneff, cercetător științific la MIT, spune că glifosatul este un antibiotic patentat care ucide bacterii benefice în intestin și un dezechilibru al florei intestinale este obișnuit în boala celiacă și în alte tulburări legate de gluten.

În plus, cercetătorii au descoperit că toxinele Bt găsite în culturile Monsanto pot afecta celulele sanguine și pot cauza leucemie.

Un alt studiu a arătat că hrana pentru animale cu OMG conduce la inflamarea stomacală severă și uterul mărit la porcine, iar multe altele au legat OMG-uri de cancer și alte boli.

Prin urmare, oamenii de știință încurajează interzicerea OMG-urilor. De asemenea, un număr din ce în ce mai mare de oameni din America de Nord continuă să protestă și împotriva utilizării OMG-urilor, iar personalitățile publice continuă să vorbească.

Fostul om de știință guvernamental canadian la Agricultura Canada, Dr. Thierry Vrain este unul dintre ei, în timp ce se vorbea împotriva OMG-urilor.

Geneticianul David Suzuki este o altă persoană proeminentă care a fost un avocat de lungă durată împotriva OMG-urilor și a vorbit despre măsura în care OMG-urile pot fi periculoase atât pentru sănătatea umană, cât și pentru mediul înconjurător. El a declarat chiar că utilizarea acestor alimente face ca ființele umane să participe la un experiment masiv.

Dr. Tom O’Bryan, expert internațional recunoscut în privința sensibilității la gluten și bolii celiace, susține că OMG-urile reprezintă o explicație potențială a creșterii rapide a tulburărilor legate de gluten în ultimele decenii.

In plus, internistul Emily Linder, MD, explica faptul ca este de acord ca OMG-urile contribuie la cresterea sensibilitatii glutenului la populatia Statelor Unite, ca atunci cand ea elimina alimentele modificate genetic, ca parte a tratamentului lor, pacientii se recupereaza mai repede si complet.


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




Un comentariu:

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley