SfatFarma logo duminică, mai 29, 2016

10 asocieri între "hrana noastră de toate zilele" și "afecțiunile noastre de toate zilele" ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

10 asocieri între "hrana noastră de toate zilele" și "afecțiunile noastre de toate zilele"




hrana noastra cea de toate zilele
  1. Un regim alimentar bogat în grăsimi și sare (meniu tipic de fast-food), este asociat cu un risc crescut de apariție a unei afecțiuni cardiovasculare.
  2. În medie, se estimează că aproape trei pătrimi din cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea stilului de viață și al regimului alimentar. O dietă bogată în fibre (în special fibrele solubile din fructe) și săracă în grăsimi are capacitatea de a preveni o parte din tumorile canceroase, printre care se numără și cele de colon, stomac și sân.
  3. Mulți experți în fertilitate sunt convinși că un regim alimentar nesănătos, bogat în grăsimi, zahăr procesat și diverse tipuri de hrană procesată, săracă în substanțe nutritive esențiale pentru fertilitate, poate duce la infertilitate și crește riscul pierderii de sarcină.
  4. O dietă bogată în sare, zahăr procesat și grăsimi combinată cu o viață sedentară, conduce la creșterea în greutate care crește riscul instalării obezității. Greutatea excesivă nu numai că duce la creșterea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului și a infertilității, ci este asociată și cu starea de oboseală, un nivel scăzut al respectului de sine și performanțe mentale și fizice scăzute.
  5. Un regim alimentar nesănătos crește riscul apariției depresiilor și a oscilațiilor de dispoziție. De asemenea, este asociat cu sindromul premenstrual, poftele alimentare necontrolate și anxietatea.
  6. Un regim alimentar bogat în zahăr rafinat, aditivi alimentari și conservanți poate cauza scăderea capacității de concentrare, hiperactivitate sau chiar agresivitate. Motivul este acela că aceste alimente au un conținut scăzut de crom, care se pierde în procesul de rafinare. Cromul este important pentru reglarea zahărului din sânge. Dacă acest nivel este scăpat de sub control, devine posibilă apariția acestor tulburări de comportament.
  7. O dietă cu un conținut scăzut de calciu (un element esențial pentru menținerea sănătății sistemului osos), crește riscul ca oasele să devină fragile sau casante, afecțiune cunoscută sub denumirea de osteoporoză.
  8. Un regim alimentar sărac în substanțe nutritive supune ficatul la eforturi enorme. Acesta are un rol esenția într-o digestie bună și în absorbția optimă a vitaminelor și a mineralelor. Pentru o stare de sănătate optimă, ficatul trebuie să funcționeze la cea mai înaltă capacitate. Ficatul nu poate face față unei cantități mari de grăsimi sau de alcool, fapt ce poate duce la afecțiuni ale ficatului sau ale rinichilor, precum insuficiența renală sau ciroza (o afecțiune gravă, în care celula hepatică se distruge definitiv).
  9. Un regim alimentar bazat pe consumul combinat și excesiv de zahăr rafinat și grăsimi, poate duce la creșterea glucozei din sânge (forma în care este transportat zahărul procesat în organism), fapt care poate duce la probleme de metabolizare a zahărului, precum diabetul zaharat. Simptomele acestei boli sunt: setea, urinarea frecventă, cauzată de excesul de glucoză, probelem de vedere, oboseala și infecțiile repetate.
  10. O dietă săracă în substanțe nutritive poate afecta sistemul imunitar, caz în care, organismul devine vulnerabil la răceli, gripe și are o sănătate generală precară. Avem nevoie de un aport constant de vitamine și minerale, pentru a ne menține sistemul imunitar sănătos și funcținal, astfel încât să ofere o protecție eficientă împotriva infecțiilor și îmbolnăvirilor.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley