SfatFarma logo marți, mai 31, 2016

13 beneficii ale mersului pe jos ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

13 beneficii ale mersului pe jos



mersul pe jos

    Nu trebuie să te antrenezi pentru maraton, să petreci ore în sala de forță sau să îți transformi camera de oaspeți într-o sală de antrenament pentru a fi în formă, sănătos și fericit. Este de ajuns să mergi pe jos pentru a înregistra îmbunătățiri majore ale sănătății fizice și mentale.

 1. Mersul pe jos inversează efectele statului pe scaun 

    Dacă treci de la statul pe scaunul de la birou la statul pe canapeaua din sufragerie o plimbare scurtă poate face minuni pentru sănătate. Un studiu al Universității Indiana a descoperit că activitatea musculară și circulația rapidă chiar și în urma a trei-cinci minure de mers pe jos poate inversa afecțiunile cauzate de statul pe scaun timp de trei ore neîntrerupt. Lecția? Dacă la serviciu stai toată ziua pe scaun atunci fă pauze dese (cel puțin una pe oră) pentru o plimbare scurtă în jurul clădirii în care ai biroul.

 2. Mersul pe jos îmbunătățește creativitatea 

    Aștepți să-ți vină inspirația? Fă o scurtă plimbare – cercetătorii de la Stanford au descoperit că mersul pe jos crește nivelul creativității atât în timp ce pășești cât și o perioadă scurtă după asta. Te bucuri de aceste beneficii indiferent că te plimbi afară sau în interiorul casei.

 3. Mersul pe jos scade stresul 

    Un studiu realizat de către Universitatea din of Michigan susține că mersul pe jos reduce stresul în special în cazul persoanelor care s-au confruntat cu un eveniment emoțional. Iar cercetătorii de la Universitatea Heriot-Watt au aflat că în timpul plimbărilor în spațiile verzi creierul intră în stare meditativă – adică ai încă un motiv să te plimbi prin parc.

 4. Mersul pe jos scade tensiunea arterială 

    O plimbare de numai 30 de minute reduce tensiunea arterială, iar dacă ți se pare greu să mergi pe jos pentru o perioadă atât de lungă, atunci împarte-o în 3 reprize de câte 10 minute fiecare.

 5. Mersul pe jos te energizează 

    Dacă te simți adesea obosit atunci ar trebui să știi că exercițiile fizice de intensitatea scăzută te ajută să te pui pe picioare susține un studiu al Universității din Georgia. De fapt, îți poate crește energia cu până la 20% în timp ce scade oboseala cu până la 65%.

 6. Mersul pe jos te înveselește 

    Un studiu a descoperit că o persoană e cu atât mai nefericită cu cât petrece mai mult timp într-un automobil. Și că numai 10 minute de mers pe jos poate îmbunătăți starea de spirit.

 7. Mersul pe jos te ajută la birou 

    O bandă de alergare la birou poate aduce o mulțime de beneficii. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care folosesc banda de alergat sunt mai puțin plictisite și stresate, iar nivelul satisfacției este mai ridicat comparativ cu cei care își petrec ziua stând la birou.

 8. Mersul pe jos îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar 

    Un mers zilnic de 30-45 minute îți poate îmbunătăți sistemul imunitar și te ajută să ții răceala departe conform unui studiu realizat de către Universitatea Appalachian State. În plus, cei care fac sport în mod regulat nu doar că se îmbolnăvesc mai greu, însă răceala durează mai puțin însă și severitatea ei este mai scăzută.

 9. Mersul pe jos scade riscul de impotență la bărbați 

    Dacă vrei să te descurci mai bine în pat mergi la plimbare în parc. Oamenii de știință au descoperit că un mers zilnic de 3-4 kilometri poate reduce riscul de impotență la bărbați datorită îmbunătățirii circulației sângelui.

 10. Mersul pe jos aduce nivelul zahărului din sânge 

    O plimbare de 15 minutea fiecare masă reduce nivelul zahărului de sânge susține un studiu publicat în Diabetes Care.

 11. Mersul pe jos păstrează mintea ascuțită în cazul persoanelor în vârstă 

    Plimbările pot fi excelente pentru persoanele în vârstă, nu doar că reduc Indicele de Masă Corporală și tensiunea arterială însă îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive.

 12. Mersul pe jos poate reduce riscul de cancer la sân 

    Petrece sfârșiturile de săptămâna mergând între două ore și două ore jumătate și vei reduce riscul de a te confrunta cu un cancer la sân cu 42%, susține o cercetare la care au participat peste 79.000 de femei. Potrivit analizelor publicate în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention mișcarea influențează modul în care estrogenul este descompus în elemente periculoase ori benigne. De asemenea, sportul reduce țesuturile grase – care secretă estrogen – din corpurile femeilor.

 13. Mersul pe jos reduce durerea cauzată de fibromialgie 

    Exercițiile de intensitate scăzută – ca de exemplu un mersul pe jos – aduc îmbunătățiri importante ale funcțiilor fizice și reduc oboseala și depresia în rândul femeilor cu fibromialgie.

    Citiți articolul și pe blogul SfatulPărinților.ro.

beneficiile mersului pe jos

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley