SfatFarma logo duminică, mai 08, 2016

5 semne ale deficienței de magneziu ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

5 semne ale deficienței de magneziu



magneziu - deficienta

    Multe persoane nu știu că magneziu este la fel de important în organism ca fierul sau calciu. Un nivel adecvat de magneziu este crucial pentru creier, sănătatea cardiacă sau funcționalitatea musculară și ajută împreună cu vitamina d și k la sănătatea oaselor. Deficiența de magneziu este mai des întâlnită decât ne-am aștepta. Iată 5 semne ale acestei deficiențe:

 Țiuitul în urechi sau pierderea auzului 

    Țiuitul în urechi frecvent este un semn al deficienței de magneziu. S-au făcut numeroase studii privind sănătatea urechii și nivelul de magneziu. Unul a fost efectuat în china și a arătat că magneziu previne pierderea auzului. Aceștia au acordat suplimente de magneziu celor care aveau probleme cu auzul și după 3 luni situația lor s-a îmbunătățit.

 Crampe musculare 

    Magneziul este mineralul care permite mușchiului să se relaxeze. de aceea magneziul se găsește în componența multor pastile de somn sau se administrează femeilor în travaliu. Lipsa magneziului duce la crampe musculare și ticuri faciale.

 Depresia 

    Legătura dintre nivelul scăzut de magneziu și depresie este cunoscută de foarte mulți ani, astfel magneziul fiind utilizat în tratamentul bolilor mintale. Un studiu psihiatric din croația a arătat că pacienții care au avut tentative de sinucidere aveau un lucru în comun: deficiența severă de magneziu. De aceea, magneziul se regăsește în compoziția multor antidepresive.

 Dereglări ale funcționalității inimii 

    Așa cum spuneam, deficiența de magneziu duce la slăbirea musculaturii și astfel și la slăbirea musculaturii inimii. Magneziu insufucient poate duce la aritmie cardiacă. în timp, aritmia cardiacă poate duce la complicații precum atacurile de cord. Foarte mulți medici din străinătate tratează pacienții care au aritmie cardiacă cu magneziu combinat cu alte medicamente.

 Pietre la rinichi 

    Multe persoane cred că pietrele la rinichi sunt rezultatul excesului de calciu, De fapt sunt rezultatul deficienței de magneziu. Cum previne el formarea pietrelor la rinichi? Împiedică îmbinarea calciului cu oxalați, cele 2 componente care provoacă apariția lor.

    Surse alimentare care conțin magneziu: semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, alune, soia, caju, spanac.
    Citiți articolul și pe BlogdeSănătateNaturistă.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




10 comentarii:

  1. Am o senzatie de ameteala, ma simt slabita, mananc normal , cat se poate de sanatos. am facut analize si mi au iesit bine , (eu ma gandeam la o anemie) o prietena mi-a recomandat sa i au Magnerot, imi este util? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Aceasta senzatie e posibil sa fie si din cauza faptului ca in aceasta perioada imunitatea organismului scade putin. V-as ruga frumos daca puteti sa-mi trimiteti un mesaj privat cu analizele care le-ati facut si pana atunci nu luati nici un supliment. Astept raspunsul dumneavoastra! O zi buna va doresc!

      Ștergere
    2. Analizele mi le puteti trimite la adresa sfatfarma@gmail.com

      Ștergere
  2. Ce medicamente ar trebui sa luam pentru deficitul de magneziu? Un prieten mi-a recomandat Magnerot, care este eficient ptr contractii musculare, hipertensiune, insomnii,bufeuri,frisoane,disconfort abdominal,tremuraturi, neliniste,teama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! De unde stiti ca aveti deficit de magneziu? V-ati facut analizele? Daca nu, nu v-as recomanda sa luati suplimente, deoarece suplimentele ar trebui administrate doar in cazul unui deficit sigur, dovedit de analize.
      Daca v-ati facut analizele, as vrea sa le vad, inainte sa va fac o recomandare de supliment. Daca aveti posibilitatea, va rog sa mi le trimiteti la adresa sfatfarma@gmail.com. Le voi interpreta si va voi face o recomandare. O zi buna va doresc!

      Ștergere
  3. ATENTIE! Pentru toti cititorii mei care citesc comentariile de pe aceasta postare! Se pare ca cineva incearca sa faca reclama masiva la Magnerot. Comentariile de mai sus, probabil au fost postate de o singura persoana (toate fac referire la Magnerot). Nu cred ca sunt demne de luat in seama. (nu sunt impotriva la Magnerot, sunt doar impotriva reclamei false)! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ma amuza ce insistent e domnul/doamna care face reclama la Magnerot :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamnele și domnii și adulții pot aplica pentru programul nostru de donatori, în cazul în care donatorii cu CERTIFICATUL DE DONANT pot dona și primi recompensa pentru salvarea unei vieți

    Oferim donatorilor noștri 1187000 $ pentru rinichi

    Donatorul dispus să doneze alte organe poate specifica, de asemenea ....

    Contactați doctodrsimonponcemd@gmail.com
    Pentru mai multe informatii..

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamnelor și domnilor și adulții pot aplica pentru programul nostru de donatori, unde donatorii cu CERTIFICATUL lor de DONATOR pot dona și pot fi recompensați pentru salvarea unei vieți

    Oferim donatorilor noștri 1187000 USD pentru rinichi

    Donatorul care dorește să doneze alte organe poate specifica și...

    Contact medic: drsimonponcemd@gmail.com
    Pentru mai multe informatii..

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamnelor și domnilor și adulții pot aplica pentru programul nostru de donatori, unde donatorii cu CERTIFICATUL lor de DONATOR pot dona și pot fi recompensați pentru salvarea unei vieți

    Oferim donatorilor noștri 1187000 USD pentru rinichi

    Donatorul care dorește să doneze alte organe poate specifica și...

    Contactați queensroyalhospital@gmail.com
    Pentru mai multe informatii..

    RăspundețiȘtergere

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley