Ingrediente:
- 4 rosii micuțe , cam 375 de grame în total
- 1 cățel mare de usturoi, zdrobit și tocat mărunt
- 1/3 linguriță sare de mare
- 1/8 linguriță de piper prospat măcinat
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin plus încă 2 pentru uns
- 5-6 frunze proaspete de busuioc
- 12 felii de baghetă de circa 1 cm grosime
Mod de preparare:
Roșiile se taie în jumătăți pe diagonală și se strâng ușor în pumn ca să ajute semințele să se desprina de pupla. Cu o linguriță se scobește miezul și se înlătură semințele și sucul de roșii scurs. Pulpă rămasă se taie cubulețe mici, de circa 5-6 mm.
Într-un castron amestecăm roșiile cubulețe, busuiocul, usturoiul, sarea, piperul și 1 lingură ulei de măsline. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, dar nu mai mult de 1 oră. Aromele se vor întrepătrunde și va rezulta ceva extraordinar de gustos.
Bagheta tăiată felii se pensulează cu ulei de măsline ( eu am presărat și puțin usturoi granulat) și se coc în cuptor circa 15 minute sau până devin aurii.
După ce s-au răcit se adaugă câte o lingură generoasă de amestec de roșii și se servesc imediat.
Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu