SfatFarma logo duminică, noiembrie 25, 2018

În sfârșit, lapte de cocos ieftin și bun (de casă)! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

În sfârșit, lapte de cocos ieftin și bun (de casă)!



lapte de cocos de casa

 Vă prezint cel mai decent lapte de cocos pe care îl putem obține la noi în țară. Este ușor de făcut, este absolut delicios, nu vine în cutii de metal, nici în cutii de carton însoțit de nenumărate E-uri și nu costă mult deloc.
 
 Avem nevoie doar de fulgi organici de cocos, blender (de preferat cu vasul din sticlă), apă foarte fierbinte, tifon, strecurătoare și un castron.
 
 Am făcut cu ceva timp în urmă lapte de cocos din nucă de cocos, folosind storcatorul de fructe, însă mi s-a părut complicat și nu am fost chiar mulțumită de rezultat, iar de atunci mi-am luat gândul de la asta.
 
 Zilele astea însă m-am hotărât să încerc din nou, de data asta folosind fulgi de cocos organic și apă aproape fiartă. Am obținut un lapte gras și foarte aromat așa că m-am hotărât să vă povestesc și vouă.
 
 De ce perseverență? Pentru varietate, pentru proprietățile grozave și rare ale cocosului și pentru versatilitatea unui astfel de lapte -  poate fi ușor combinat cu fructe precum căpșuni, banane, zmeură și transformat într-un shake delicios pe care cei mici îl pot lua oriunde, la pachet.
 
 Vor beneficia mult mai mult de pe urma acestui lapte decât de pe urma laptelui pasteurizat din comerț.

   Ingrediente:
 - 80 de grame de fulgi organici de cocos* (cam o cană);
 - 400 ml apă aproape fiartă (chiar mai multă dacă vreți un lapte mai puțin gras);
 
   Preparare: 
 Puneți fulgii în blender, înfierbântați apa până aproape de punctul de fierbere, apoi adăugați cam 250 ml de apă în blender și mixați 2-3 minute. Între timp puneți o strecurătoare mai mare peste un castron și o bucată mare de tifon peste strecurătoare. Turnați tot lichidul din blender peste tifon și stoarceți bine (având grijă să nu vă ardeți degetele).
 
 Puneți din nou fulgii în blender, adăugați restul de apă și mixați din nou 2-3 minute. Turnați iarăși tot conținutul blenderului peste tifon și stoarceți până scoateți și ultima picătură de lapte. Fulgii îi puteți folosi imediat la alte preparate (biscuiți, prăjiturele), îi puteți usca în cuptor/deshidrator la o temperatură mică sau îi puteți congela pentru a-i folosi altădată.

 Serviți cald sau rece, simplu sau cu tot felul de arome (vanilie, scorțișoară, cardamom, nucșoară) și/sau fructe moi. Poate fi folosit la multe rețete în locul laptelui provenit de la animale.

 Enjoy!
 
 PS: O cutie de lapte de cocos organic de 400 ml (pentru care tot nucă de cocos și apă se folosesc) costă în general între 12-15 lei. Lapte de cocos convențional veți găsi în supermarket la prețuri mai mici, însă va fi întotdeauna însoțit de alte ingrediente periculoase și nu merită luat în seamă. 
  
 Prețul mediul al unei pungi standard de 250 g de fulgi organici de cocos este de 10 lei. Dintr-o astfel de pungă facem de 3 ori cantitatea sugerată de mine azi, ceea ce înseamnă un preț de aproximativ 3,5 lei pentru 400 ml de lapte de cocos. 
  
 * Fulgii de cocos organici sunt obținuți prin fărâmițarea și deshidratarea nucii de cocoș; fulgii de cocos convenționali trec prin tot felul de procese care-i scapă de toți nutrienții și de orice urmă de grăsime, de aceea recomand fulgi organici. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley