Nu mă dați dispărută! Sunt tot pe-aici, doar că îngropată printre cărți de nutriție, spre dezamăgirea alor mei care se bucură doar de rețete simple zilele astea… nimic impresionant în general, cu excepția salatei de față, pe care trebuie s-o încercați numaidecât. Mai ales că știți deja cât de minunate sunt cruciferele și cât de esențiale pentru un sistem imunitar gata de atac.
Nu exagerez când spun că salata asta este grozavă. Are tot ce-i trebuie pentru a ne bucura papilele: dulce, acrișor, sărățel, ușor picant. O să mă credeți cu siguranță dacă vă spun că a dispărut în mod misterios odată ce aparatul de fotografiat și-a terminat treaba cu ea.
Elementul dominat este broccoli, scufundat 1 minut în apă fierbinte (nu fiartă) pentru a fi mai ușor de digerat. De preferat este însă ca broccoli să fie consumat crud, păstrând astfel intacte calitățile nutritive și protectoare. Eu încă am probleme cu digestia și fac acest compromis – scufundatul în apă fierbinte.
Ingrediente:
- 1 buchet broccoli măricel;
- 2 morcovi dați pe răzătoare;
- 1-2 cepe verzi;
- puțină sare;
- stafide sau alte fructe deshidratate precum caise tăiate mărunt (asta am folosit eu), merișor, afine;
- 1/4 cană Dressing Auriu (vezi aici) (puneți treptat și ajustați cantitatea după preferință);
Preparare
Tăiați sau rupeți broccoli în buchetele cât mai mici, puneți-l într-o pungă de strecurat lapte de nuci sau într-o bucată de tifon și scufundați-l pentru un minut într-un vas cu apă fierbinte. Spălați morcovul bine (dacă este organic nu-l curățați) și dați-l pe răzătoarea mare. Tăiați ceapa rondele mici, mici. Amestecați toate ingredientele într-un bol, adăugați dressingul și savurați cu plăcere!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu