Sper să nu vin prea târziu cu sugestia asta, azi când toată lumea e cu planurile făcute pentru masa de Crăciun, dar dacă nu, măcar o ținem minte pentru anul viitor. :)
Ingrediente:
- lămâi tăiate în 2 (cât mai simetric) și stoarse (sigur aveți nevoie de lămâi la alte rețete, așa că păstrați-le pentru această salată);
- morcov dat pe răzătoarea mică;
- sfeclă roșie data pe răzătoarea mică;
- zeamă de lămâie;
- ulei de măsline;
- sare;
- germeni de lucernă pentru ornat (sau chives/codițe de ceapă, pătrunjel, mărar tocate mărunt).
Preparare:
Puneți morcovul și sfecla roșie în castroane separate și adăugați zeama de lămâie, puțină sare și puțin ulei de măsline. Lăsați-le la marinat 15 minute apoi umpleți jumătățile de lămâie.
Puneți-le pe farfurii sau în castronele. Le vor părea tuturor haioase și le vor adăuga cu ușurință alături de fripturi și alte mâncăruri grele, ajutând bietul ficat să-și facă treaba cu ceva mai multă ușurință.
Mai rămâne doar să vă urez de pe acum: Crăciun Ferecit tuturor!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu