SfatFarma logo marți, aprilie 16, 2019

Prăjiturele de cocos și morcovi ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Prăjiturele de cocos și morcovi



prajitura raw morcov susan negru

 Iată o rețetă de propus Iepurașului. Pe un platou, vor intriga cu siguranță pe oricine cu gustul lor minunat!

 Invitatul special în cadrul acestei rețete sunt morcovul (dă foarte bine în această rețetă) și semințele de susan negru pentru savoare și un aspect drăguț. Dar să nu divulgam totul acum, ci să continuăm în stiul clasic.

 Ingrediente: 
- 2 nuci de cocos sparte, curățate și trecute prin răzătoare mică (așa am făcut eu, însă puteți folosi liniștiți circa 500 g fulgi de cocos);
- 1 morcov mediu dat pe răzătoarea mică;
- circa 2 linguri ulei de cocos – dacă nu folosiți nucă de cocos integrală ci fulgi (mai puteți folosi și cremă de cocos (pe care o veți încălzi la bain-marie));
- 3 linguri semințe râșnite de in auriu (din magazinele bio);
- 1 linguriță pudră de vanilie (și/sau scorțișoară);
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- 1 vârf cuțit sare;
- 3-4 linguri susan negru (opțional pentru că știu că se găsește mai greu);
-2-3 linguri miere/sirop de arțar/sirop de agave (doar dacă vreți o compoziție mai dulce; prăjiturelele vor fi oricum destul de dulci de la cocos și de la morcov)

 Preparare: 
 Amestecați toate ingredientele într-un castron. Ar trebui să obțineți o compoziție grosuță, care se modelează ușor. În special inul va ajuta la legarea compoziției. Dacă ați obținut un amestec prea subțire, mai adăugați fulgi de cocos, dacă vi se pare însă prea gros, puteți pune puțină apă.

 Formați prăjiturele mai mari sau mai mici, mai rotunde sau mai asimetrice, după cum vă place mai mult. Eu de data asta le-am făcut micuțe și rotunde. Dacă aveți deshidrator, puneți la 45 de grade pentru 6 ore sau până vedeți că se leagă și devin destul de crocante. Puteți folosi și cuptorul clasic la 45 de grade sau, dacă nu-i puteți seta temperatura, dați la minimum și lăsați ușa întredeschisă. În funcție de cuptor, ar putea să dureze mai mult sau mai puțin până sunt gata.

 Puteți de asemenea să le modelați și să le puneți pe un platou la rece, fără să le mai deshidratați, caz în care este indicat să renunțați la morcovi, pentru că nedeshidratat vor oxida.

 La noi au mare succes prăjiturelele astea, indiferent de culoarea culinară a degustătorilor.

 Enjoy!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley