SfatFarma logo vineri, martie 11, 2016

Top 8 sfaturi greu de urmat, de care se plâng cei care au fost la nutriționiști ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Top 8 sfaturi greu de urmat, de care se plâng cei care au fost la nutriționiști



nutritionist

    Cei care au făcut vreodată o vizită la un nutriționist au primit probabil o întreagă listă de schimbări necesare în stilul lor de viață pentru a o îndrepta spre mai bine. Dar de multe ori, aceste sfaturi pot părea greu de realizat și putem fi ușor demoralizați din această cauză.
    Iată cele mai frecvente plângeri legate de sfaturile nutriționiștilor auzite de la pacienții lor:

timp

        1) Nu am timp de micul dejun

    Pentru a remedia această problemă încercați să vă pregătiți micul dejul din seara de dinainte. O altă soluție posibilă ar fi să încercați să vă culcați mai devreme cu jumătate de oră, astfel vă veți putea trezi cu jumătate de oră mai repede, pentru a lua micul dejun în liniște. Dacă nici acest lucru nu este posibil, încercați să mâncați câteva banane coapte pentru micul dejun și să profitați de energia, vitaminele și mineralele din ele.

salata

        2) E prea greu să mănânc alimente proaspete și neprocesate tot timpul

    În acest caz, alimentele congelate pot veni în ajutorul dumneavoastră. O procesare minimă a alimentelor este ok, iar congelarea este unul dintre procesele care schimbă doar puțin valorile nutritive ale alimentelor. De cele mai multe ori, alimentele congelate au valori nutritive aproape de starea lor naturală. Puteți procura căpșuni, zmeură sau prune congelate și să le consumați zilnic. 
    O altă variantă ar fi consumul de fructe exotice, cum sunt portocalele sau bananele, care se găsesc pe toată perioada anului în România.

pofte

        3) Am pofte pe  timpul nopții

    Poftele nocturne pot însemna lipsa de carbohidrați din dieta zilnică. Încercați să consumați cât mai multe fructe dulci, astfel vă vor scădea frecvența poftelor nocturne. O altă alternativă rapidă pentru a lupta împotriva poftelor e consumul unei căni de ceai neîndulcit.

timp

        4) Nu am timp să prepar o cină sănătoasă în fiecare seară

    Preparați mâncare mai multă și țineți-o la frigider. Pentru două persoane, veți reuși să faceți față cu mâncarea, gătind de 2-3 ori pe săptămână. În acest mod, veți avea mâncare sănătoasă în fiecare seară. 
    Dacă totuși se ivește o seară când nu aveți mâncare preparată, nu ezitați să comandați de la o firmă de catering de care știți că prepară mâncare sănătoasă, decât să apelați la alte alimente tentante, dar nesănătoase.

alimente sanatoase

        5) Mă plictisesc ușor de mâncarea sănătoasă, cu puține grăsimi 

    În acest caz, vă recomand să vă diversificați mâncărurile consumate. Există o sumedenie de rețete sănătoase, preparate din diverse legume sau nuci, care pot satisface poftele oricărui gurmand. Pe viitor plănuiesc să introduc pe site-ul meu o rubrică specială, dedicată rețetelor ușor de preparat și sănătoase.
    În plus, puteți consuma orice fruct crud care vă este la dispoziție în funcție de sezon. Am inclus aici şi fructe sau legume care nu cresc la noi, dar sunt mai bune şi mai gustoase în sezonul lor. Tabelul nu e complet, aşa că dacă am uitat ceva sau aveţi alte legume/fructe de adăugat, vă rog să-mi lăsaţi un comentariu mai jos şi-l vom actualiza pe parcurs.

PrimăvaraVaraToamnaIarna
Sfeclă roşieCireşeMerePortocale şi alte citrice
RidichiPepeniPereBanane
MazăreRubarbăGutuiAnanas
SalatăFructe de pădureStruguriAvocado
Ceapă verdeCaiseSmochineRodii
AvocadoPiersiciDovleciVarză
Cartofi noiFasole verdeVineteUsturoi
Usturoi verdeRoşiiCartofiCartofi
DovleceiCastraveţiCeapăGulii
BrocoliKiwiRoşiiSfeclă
RucolaŢelinăŢelinăGulii
MangoPlante aromaticeMorcoviAvocado
ConopidăArdeiPăstârnacPraz
BananePorumbVarzăVarză de Bruxelles
SpanacVineteCartofi dulciFenicul

calendarul legumelor
calorii

        6) E greu să îmi dau seama când am ajuns la necesarul zilnic de calorii

    În acest caz, vă poate ajuta un program de dietă, prescris de un nutriționist. Acesta va include mai multe modele de mic dejun, prânz și cină (cu posibile gustări intermediare) care vor fi special proiectate pentru a satisface necesarul dumneavoastră de calorii și totodată asigurându-vă vitaminele și mineralele necesare pentru a vă menține zilnic sănătatea dumneavoastră.

pe bicicleta

        7) E greu să fac mișcare zilnic

    În acest caz, vă recomand să includeți în programul dumneavoastră zilnic miscarea de intensitate mică, precum: plimbările lungi prin parc, sesiunile de yoga, înotul sau dansul. Acestea toate vă vor ajuta în menținerea sănătății și a tonusului muscular.
    Un alt aspect care vă poate motiva să faceți mișcare este reprezentat de un partener care să vă îndemne la acest lucru, cel mai bine să practicați împreună diferite activități fizice. 
diete

        8) Regimul alimentar sugerat e de durată prea lungă, parcă nu se termină niciodată

     Perseverența este absolut necesară atunci când vorbim despre modificarea stilului de viață, ea fiind de altfel cheia succesului în cele mai multe situații. Schimbările nu se fac peste noapte, ci necesită un timp suficient de lung, astfel încât acestea să devină obișnuință. Un program de scădere sau creștere în greutate se poate întinde pe ani de zile, în funcție de gravitatea problemei, ceea ce la prima vedere poate să pară enorm față de "dietele de 7 sau 14 zile" întâlnite pe internet. Schimbarea totală a stilului de viață este singura cale reală sănătoasă pentru a atinge un rezultat adevărat și menținerea acestuia pe termen lung, de preferat tot restul vieții. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley