SfatFarma logo luni, mai 16, 2016

Ce nu știai despre lămâi. 15 miracole pentru sănătatea ta ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Ce nu știai despre lămâi. 15 miracole pentru sănătatea ta



lamaie

    Știai că egiptenii din antichitate credeau că mâncând lămâi și bând sucul de lămâie se țineau departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sănătate pe care lămâile ni le aduc și pe care le știm de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea că lămâile sunt antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare și că sunt folositoare în diete pentru că sucul de lămâie este un ajutor digestiv și un detoxifiant pentru ficat. Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea și luptă împotriva infecțiilor.
    Dar sunt și foarte multe beneficii ale lămâii pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem. Folosește lămâia sub orice formă cu putință: sub formă de suc, în ceai, în alte băuturi, ca dressing la salată, sub formă de cataplasmă sau atunci când faci baie. Vei avea numai de câștigat.
    Iată beneficiile neștiute ale acestui fruct miraculos, așa cum ne sunt ele dezvăluite de “The Lemon Juice Diet,” copyright 2008, de Theresa Cheung.

 1. Vindecă acneea

    Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineața dar în plus poți face și următoarele:

  • Aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pe acnee și lasă așa peste noapte. Spală cu apă a doua zi dimineață. Se poate să simți o ușoară arsură dar dispare repede.
  • Amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate și lasă o jumătate de oră, apoi clateste. Repetă de 2 ori pe zi, dimineața și seara.
  • Evident că în cazul unei acnee foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.

 2. Calmează anxietatea

    Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficiența angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.

 3. Vindecă aftele

    Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apă caldă și clătește gura cu această combinație de trei ori pe zi. Nu contează dacă simți o senzație de arsură în contactul dintre lămâie și afte, contează că ea îți face mult bine, deci perseverează în folosirea ei.

 4. Scade febra 

    Când ai febră din pricina răcelilor, bea o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte și miere, bea-o toată o data, apoi la fel la fiecare 2 ore până când febra începe să cedeze.

 5. Vindecă răceala și gripa 

    Când ai răcit, puterea vindecătoare a lămâii acționează atât intern, dând urgent vitamina C celulelor aflate în suferință, cât și extern prin contactul dintre gâtul afectat și sucul de lămâie. Când îți curge nasul sau te doare gâtul, consumă cât mai multă vitamina C, pentru că această impulsionează puternic sistemul imunitar punanand-ul la treabă ca să lupte cât mai eficient cu boala. Bea la fiecare două o limonadă caldă făcută din sucul de la o lămâie, miere, și o cană de apă fierbinte, dar nu atât cât să-ți opărești gâtul, pentru că mai rău îi faci..
    Dacă te doare gâtul, adaugă în acea limonadă, în loc de miere, o linguriță de sare marină. Fă gargară cu ea de trei ori pe zi. Poți înghiți sucul după aceea.

 6. Vindecă bătăturile 

    Aplică o felie groasă de 5 mm peste bătături, împachetează și strânge bine zona și lasă așa peste noapte. Ai grijă doar că lămâia să fie în contact doar cu bătătura pentru că altfel este prea puternică pentru pielea normală și poate cauza arsura pielii.

 7. Elimină eczemele 

    Dacă suferi de infecții ale pielii cum ar fi eczemă, o împachetare cu lămâie îți va face foarte bine. Pune 8 picături de ulei esențial de lămâie în apă caldă (250 ml) și o lingură de miere. Mierea are și efect antiinflamator și întărește puterea de vindecare a lămâii.
    Îmbibă o bucată de bumbac în lichid, stoarce excesul și plasează bumbacul pe zona afectată, timp de 15 minute, de 2  3 ori pe zi. Nu doar că vindecă această infecție, dar va reduce și mâncărimea.

 9. Învinge oboseala 

    Lămâia este ajutorul inestimabil pentru toți cei ce se confruntă cu oboseală cronică dată de munca lor. Bea o lămâie stoarsă ori de câte ori te simți prea obosit sau suge o jumătate de lămâie. Exploratorii, aventurierii, înfig un pai în capătul unei lămâi întregi când sunt epuizați și se revigorează sugând zeama direct din fruct.
    Uleiul de lămâie stimulează și activitatea cerebrală așa că de îndată ce te simți foarte obosit și nu te poți concentra, pune 4 picături de ulei esențial de lămâie într-un vas mic de aromoterapie cu puțină apă și bea și un pahar cu apă și lămâie la câteva ore.

 10. Rezolvă problema halenei 

    Lămâile te ajută să ai respirația proaspătă dacă ai această problemă după consumul de alcool, țigări sau după ce ai mâncat diverse alimente condimentate cum ar fi ceapa și usturoiul. Ca să îți menții proaspătă respirația, clătește gura cu sucul de la lămâia proaspăt stoarsă combinat cu apă călduță. Te ajută și dacă mesteci o felie de lămâie după fiecare masă.

 11. Luptă cu hipertensiunea 


    Se știe că usturoiul și ceapa au efecte foarte bune în lupta împotrivă hipertensiunii arteriale dar ele sunt ajutate mult și de lămâie. Combină 3 căței de usturoi pisați cu lapte  degresat sau lapte de soia. Adu la fierbere acest amestec și lasă-l 5 minute. După răcire, adaugă în el sucul de la 3 lămâi proaspăt stoarse. Bea peste zi această băutură minune.
    Iar dacă ai colesterolul mărit, nu uita că pectinele din lămâi contribuie la accelerarea metabolismului și la scăderea colesterolului.

 12. Vindecă după înțepătură de viespe  

    Dacă te-a înțepat viespea, scoate acul din piele și masează locul cu 2 picături de lămâie proaspăt stoarsă amestecată cu o linguriță de miere.
    Ca să ții insectele neplăcute la distanță, pune în pulverizator 250 ml de apă și 20 picături de ulei esențial de lămâie și pulverizează prin cameră. Miroase excelent și ține și țânțarii sau muștele la distanță. Mai poți să lași în dormitor pe noptieră o bucată de vată îmbibată cu ulei de lămâie ca să țină la distanță în serile de vară țânțarii.

 13. Îndepărtează durerea din corp 

    Chiar dacă are gust extrem de acru, sucul de lămâie are un efect alcalin deosebit de puternic și deci este un agent natural împotriva excesului de aciditate care este responsabil de multe boli, printre care și reumatismul. Bea dimineață o lămâie stoarsă cu un pahar de apă călduță și repetă acest lucru de 2-3 ori pe zi dacă ai dureri articulare.
    Dacă ai zone inflamate și dureroase, masează-le cu ulei de lămâie amestecat cu o linguriță de ulei de jojoba sau cu o cremă pe care o ai în casă. Face minuni.

 14. Îți salvează stomacul 

    Bea sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă cu un pahar de apă călduță după fiecare masă. Acidul din lămâie va stimula producerea în stomac a acidului gastric și deci și activitatea mușchilor stomacului.

 15. Spune adio varicelor 

    Uleiul de lămâie are proprietăți terapeutice considerabile asupra vaselor de sânge și ajută în lupta împotriva varicelor. Amestecă 6 picături de ulei de lămâie cu ulei de migdale sau de avocado sau de jojoba și masează zona afectată.
    Revigorează-ți corpul și picioarele obosite cu varice printr-o baie în care pui 10 picături de ulei de lămâie, o lingură de miere și 4 picături de ulei de chiparos. Stai în acea apă pentru 15 minute și când ieși din ea nu freca pielea, ci doar tamponeaz-o cu blândețe.

    Citiți articolul și pe blogul SfatulPărinților.ro.

miracolul lamaii

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley