Am să vă prezint ultima mea creație culinară: este o prăjitură raw vegană din morcovi și curmale. La gust, seamănă foarte foarte mult cu tarta de mere cu scorțișoară, făcută de mama, acasă. Partea interesantă însă este că prăjitura nu conține mere :). Iată și rețeta:
Ingrediente:
Crema de caju:
- 200 g de caju hidratat peste noapte
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri ulei de cocos
- 50 ml sirop de arțar sau sirop de agave
- apă
Blat:
- 2 morcovi mari, curățați
- 200g făină sau fulgi de hrișcă
- 300g curmale hidratate
- 100g ananas
- 100g pulpă de cocos
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru cremă: amestecați într-un blender toate ingredientele pentru crema de caju (de mai sus), adăugând apă doar cât să se amestece. Puneți crema rezultată într-un vas și așezați-o la o parte pentru a putea face blatul.
Blatul se prepară în mod asemănător: se adaugă toate ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie și se procesează până se obține blatul uniform.
Asamblare: puneți într-o formă de prăjitură: un strat de blat, un strat de cremă, iar un strat de blat și iar un strat de cremă. Puneți la congelator sau frigider până se întărește. Ornați cu ce fructe, nuci sau semințe doriți.
Poftă bună!
PS: În poză, prăjitura este cu capul în jos, deoarece așa am scos-o din forma de prăjitură. Deci crema de caju, în poză, este în partea de jos. :)
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu