SfatFarma logo luni, ianuarie 18, 2016

Cum puteți slăbi fără diete drastice sau pastile de slăbit? Pași simpli dar esențiali pentru a avea un corp suplu și sănătos ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Cum puteți slăbi fără diete drastice sau pastile de slăbit? Pași simpli dar esențiali pentru a avea un corp suplu și sănătos




fit


    Toată lumea visează la un corp ideal, suplu și atletic. Ultimele  cercetări în domeniul fitness, au arătat că, un procent important din cei care sunt "în formă", nu țin diete sofisticate, nu numără caloriile consumate și nu fac antrenamente epuizante pentru a-și menține corpul suplu.
    Dacă întrebăm acești oameni de ce sunt slabi și nu grași, ne dăm seama că pur și simplu "așa li s-a întâmplat pe parcurs" sau că ei "așa se știau din totdeauna" și majoritatea din ei nu ne vor putea da un răspuns precis.
    Dar de fapt de ce sunt acei indivizi fit fără să încerce să fie?
    Un răspuns simplu și destul de des întâlnit e: "din cauza genelor" sau că persoana respectivă "are gene bune". Într-adevăr, genele joacă un rol important în definirea corpului fiecăruia, dar nu acestea sunt singurul aspect care face o persoană să fie slabă și atletică.
    Pentru a ne da seama care sunt motivele adevărate, trebuie să îi interogăm în continuare. Trebuie să aflăm detalii despre rutina lor zilnică și despre comportamentul lor inconștient, dar care îi ajută să își mențină corpul suplu și sănătos.
    În continuare voi prezenta cele mai întâlnite obiceiuri care ne ajută inconștient să ne menținem supli și sănătoși:

somnul

    1. Somnul

    Obiceiul cel mai des întâlnit la persoanele fit este somnul regulat și de calitate, cel puțin 8 ore pe zi.
    Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte produc mai multa grelină (hormon care crește nivelul senzației de foame) și pierd etapa REM a somnului (Rapid Eye Movement), etapa în care se ard cele mai multe calorii. Studiile arată că, o singură oră dormită în plus pe noapte vă poate ajuta să slabiți aproximativ 7 kg/an!
    Când suntem obosiţi mâncăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.
    Nu numai durata somnului este importantă, ci si calitatea sa! Somnul scurt și de proastă calitate contribuie la apariția bolilor cronice și relaționează cu luarea în greutate, diabetul și mortalitatea prematură. Am scris un articol legat de somnul de calitate și cum se poate obține acesta aici: http://www.blog.sfatfarma.ro/2015/12/4-metode-simple-prin-care-va-puteti.html.

    2. Fructele și legumele

    Un alt obicei foarte des întâlnit în rândul pesoanelor slabe e consumul de fructe și legume în cantități relativ mari. 
    Lumea în general e speriată de fructe, deoarece se știe că acestea conțin zahăr. Dar de fapt, fructele sunt benefice pentru organism și ajută la slăbit!
    Dacă consumați mai multe fructe și legume, acestea fiind alimente voluminoase, dar mai sărace în calorii decât mâncarea cu grăsimi sau dulciurile rafinate, vă veți sătura mai repede și nu veți mai avea pofte de alte alimente pline de calorii. Începeți fiecare masă cu o salată mare de legume sau cu o portie de supă de legume. Este recomandat să consumați cel puțin 5-6 porții de fructe și legume pe zi (o porție se consideră a fi cât o jumătate de farfurie mică). Nu este chiar atât de dificil pe cât pare: includeți în fiecare masă diferite legume și serviți fructe ca gustare între mese.

plimbarea

    3. Mișcarea zilnică

    Al treilea obicei înglobat în rutina zilnică e mișcarea. Cei fit nu folosesc mașina sau mijloacele de transport în comun ca să meargă dimineața la servici, după masa la cumpărături, sau ocazional să ridice un colet de la poștă, ci preferă mersul pe jos.
    Se apelează în geleral la mersul pe jos din mai multe motive: din plăcere, pentru a scăpa de tensiuni, pentru a găsi un moment de intimitate cu propria persoană sau pur și simplu pentru a se deplasa dintr-un loc în altul. Adesea considerat în trecut ca fiind o activitate mult prea ușoară pentru a fi luată în serios, mersul pe jos a caștigat în prezent mai mult respect ca modalitate de îmbunătățire a condiției fizice. Studiile au arătat că, atunci când este practicat în mod regulat și în ritm vioi, poate îmbunătăți capacitatea organismului de a consuma oxigen în timpul efortului depus, poate mări ritmul cardiac, reduce tensiunea arterială și spori randamentul inimii și al plăminilor. Ajută de asemenea și la arderea caloriilor în exces.

sport la mare

    4. Concediile

    Cei fit nu își petrec concediile tolăniți pe malul mării și devorând bufetul suedez de la hoteluri de 3 ori pe zi. În schimb, aceștia includ în concediile lor la mare activități precum înotul, voleiul, fotbalul, badminton-ul, sau altele mai extreme cum ar fi: kiting-ul, windsurf-ul, parasailing-ul si ski-ul nautic. Ca și alternativă la mare, se preferă drumețiile pe munte sau cățăratul.

stres

    5. Stresul

    Cei fit nu se stresează aproape deloc în timpul zilei (acest aspect e destul de greu de realizat).
    Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi impact asupra organismului ca şi excesul de calorii, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mâncaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mâncaţi.

calorii

    6. Caloriile

    Persoanele în formă nu își vor număra zilnic caloriile consumate. Deci, este recomandat să vă bazaţi pe ce vă cere corpul. Se recomandă să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.

prieteni

    7. Prietenii

    Un ultim obicei, straniu la prima vedere, al celor fit e faptul că aceștia au prieteni care sunt, la rândul lor, tot fit.
    Într-adevăr, dacă toți prietenii dumneavoastră mănâncă în mod constant fast-food și aleg activități sedentare în loc la cele active, sunt șanse mari ca așa să procedați și dumneavoastră. Dar în schimb, dacă prietenii dumneavoastră sunt adepți ai gătitului sănătos și se bucură de plimbările cu bicicleta sau de o partidă de tenis, probabil că vă veți alătura și dumneavoastră, iar ca rezultat veți fi mai activi fizic și veți arde mai multe calorii.


    În final, tot ce mai rămâne să vă urez e: Slăbire plăcută!


V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley