SfatFarma logo luni, mai 02, 2016

Terapia prin muzică - 5 beneficii nebănuite ale acesteia ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Terapia prin muzică - 5 beneficii nebănuite ale acesteia



terapia prin muzica

    Sunetele au asupra noastră o putere de care, de multe ori, nici nu suntem conştienţi. Trăim într-o mare de sunete, prea adesea asurzitoare, stridente, stresante, patogene. Dar există şi sunete care, alese cu grijă, ascultate cu atenţie sau „emise” sub o supraveghere pricepută, au însuşirea miraculoasă de a face bine. De aici, s-a născut o veche artă/ştiinţă – cea a alinării suferinţelor prin muzică. Mult timp practicată de om, apoi în mare măsură uitată, azi redescoperită, dar niciodată dispărută, terapia prin muzică a devenit azi un captivant subiect de studiu în domeniul sănătăţii minţii şi a corpului, fiind investigată cu mijloace tehnologice performante, în speranţa desluşirii felului misterios în care muzica acţionează asupra noastră.
    Iată 5 beneficii ale terapiei prin muzică: 

  • 1) Muzica stimulează neuronii 

    Fiecare persoană percepe diferit muzica. Muzica clasică stimulează confortul și relaxarea, muzica rock stimulează ritmul cardiac. Ascultați genul care vă dă o stare de bine și schimbă melodia dacă vă simțiți anxios.

  • 2) Muzica vă schimbă starea de spirit 

    Atunci când suferiți, muzica vă ajută să vă relaxați, să aduceți mai mult pozitivism în viața dumneavoastră, să depășiți depresiile sau anxietatea. Muzica vă poate face să dansați, să zâmbiți sau să plângeți și să vă emoționați, în funcție de cât de sensibil sau sentimental sunteți.

  • 3) Muzica influențează undele creierului 

    Potrivit cercetătorilor medicale, muzica produce vibrații care pot stimula undele creierului. Viteza ritmului influențează creierul să se calmeze sau, dimpotrivă, să intre în stare de alertă.

  • 4) Muzica vindecă 

    Specialiștii spun că muzica ajută la vindecarea unor boli emoționale sau fizice, după ce au descoperit că sunetele și tonurile duc la un răspuns din partea organismului. Muzica de vindecare induce o stare de relaxare care permite organismului să remedieze probleme precum demența, insomnia sau autismul. Terapeuții folosesc muzica pentru a vindeca oamenii. Ei cred că muzica ajunge la subconștient și elimină cauzele anxietății și depresiei.

  • 5) Muzica vă ajută să vă exprimați 

    Muzica poate dezvolta creativitatea și te poate ajuta să vă exprimați emoțiile și sentimentele. De asemenea sunt oameni care se simt ei înșiși atunci când compun muzică sau când cântă.
 
    Citiți articolul și pe SfatulPărinților.ro.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley