SfatFarma logo duminică, noiembrie 13, 2016

Tort raw Cioccolatino cu zmeură - rețeta zilei ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Tort raw Cioccolatino cu zmeură - rețeta zilei



 
tort raw vegan de ciocolata

     Ingrediente: 
     Blat:

  • 200 gr făină de migdale 
  • 125 gr ciocolată încălzită la bain marie până devine lichidă (rețeta o găsiți aici)
  • 1/2 ceașcă lapte de migdale 
  • 50 gr nuci 
  • 4 curmale uscate 
  • 1/2 mână stafide aurii 
  • 1 vârf cuțit sare de Himalaya 
  • 1 vârf cuțit scorțișoară măcinată 
  • 1/2 linguriță miere 
  • 1/2 linguriță esență de rom 

    Cremă:

  • 2 căni caju hidratat peste noapte 
  • zeamă de la 1 portocală (aproximativ 1 ceșcuță) 
  • unt de cocos (lichid) 
  • 1/3 ceașcă fulgi de cocos 
  • 1 cană zmeură congelată 
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie 
  • 1 + 1/2 lingură miere raw 

    Glazură de ciocolată:

  • 1/3 ceașcă unt de cacao încălzit la bain-marie până când devine lichid 
  • 1/3 ceașcă ulei de cocos lichid 
  • 2/3 ceașcă cacao raw 
  • 1/2 ceașcă miere 
  • 2 linguri lapte de migdale  

    Mod de preparare: 
    Blat:
    Încălziți la bain marie ciocolata peste care adăugați 1 ceașcă lapte de migdale. Amestecați bine.
 Procesați apoi în blender ciocolata cu laptele de migdale, făina de migdale și esența de rom.
 Adăugați nucile, curmalele, stafidele, sarea, mierea și scorțișoara și procesați până când obțineți o compoziție omogenă, lipicioasă.
    Crema:
    Introduceți în blender nucile de caju hidratate și zeama de portocală și procesați până când se amestecă bine. Adaugati zmeura, mierea, fulgii de cocos și vanilia și continuați să procesați până când obțineți o compoziție omogenă. Adaugati untul de cocos încălzit la bain marie și procesați din nou până când obțineți o cremă fină. Turnati cremă de zmeură peste blatul preparat anterior și lăsați la congelator cât timp preparați glazura de ciocolată.
    Glazura de ciocolată:
    Procesați în blender toate ingredientele, apoi turnați glazura peste cremă obținută anterior.
 Decorați cu zmeură, fulgi de cocos, mentă proaspătă, sau orice alte ingrediente preferați.
 Perfect de savurat ziua următoare, pentru a lasă timp aromelor să se amestece bine.

    Poftă bună!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley