SfatFarma logo marți, noiembrie 24, 2015

Cum deosebim mierea naturală de cea falsificată? ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Cum deosebim mierea naturală de cea falsificată?



Mierea falsă a devenit un lucru obișnuit în magazinele din zilele noastre, în ciuda preferinței multor pentru mierea produsă 100% de albine. Din cauza varietății largi de miere și de numărul mare de siropuri de zahăr sau de alte ingrediente pe care producătorii înfometați de bani folosesc pentru a ne păcăli simțurile, nici o metodă nu e sigură pentru a detecta dacă mierea e adevărată sau nu. Pentru a crește precizia, vă recomand să utilizați mai multe dintre aceste teste propuse de mine, pentru a afla dacă mierea este pură sau nu.

Metoda 1: Verificați eticheta. În Uniunea Europeană există reglementări stricte care privesc etichetarea produselor alimentare. În general, pe produsele care nu conţin miere pură, vom găsi textul "Energizant". Verificați în jurul brand-ului sau logo-ului, pe langă lista de ingrediente, pentru a găsi "aditivi" sau "arome adăugate". Mierea pură ar trebui să aibă doar un singur ingredient listat: Miere. Cu toate acestea,  producătorii găsesc căi pentru a ocoli legile alimentare și chiar dacă nu există alte ingrediente listate pe produs, acesta mai poate conţine câteva ingrediente "secrete".
Asta a descoperit si studiul realizat pe câteva mărci de miere din comerţ:

tabel miere
Metoda 2: Adaugă o lingură de miere la o cană de apă caldă, amestecând încet sau deloc. Dacă mierea a fost amestecată cu anumite tipuri de sirop de zahăr, se va dizolva în apă foarte repede. Miere cea mai pură și din păcate unele produse falsificate, vor forma un nodul solid sau vor rămâne pe liguriță și va dura destul de mult până se vor dizolva.

Metoda 3: Dați foc la o lumânare înmuiată în miere. Acest test verifică doar dacă există apă adăugată la miere, ceea ce poate împiedica mierea să ardă. Dacă lumânarea arde cu ușurință, atunci probabil mierea nu are apă adăugată, dar care poate avea alte substanțe adăugate. În cazul în care nu arde, se poate ca mierea să fie diluată cu apă. [7]

Metoda 4: Picurați miere pe o bucată de hârtie sugativă sau pe un prosop de hârtie. Dacă mierea a fost diluată cu apă, acesta va fi absorbită sau va lăsa un semn umed pe materialul absorbant folosit. Mierea pură nu se absoarbe, dar din păcate, la fel nici câteva din produlele amestecate cu siropuri de zahăr.

Metode contraindicate:
1) Nu lăsați ca furnicile sa facă decizia. Furnicile sunt interesate de orice aliment dulce și hrănitor. Ele vor consuma atât miere cât și sirop de porumb sau glucoza industrială.
2) Amestecarea de miere cu alcool nu este un test util. Unele surse susțin că mierea impură se va dizolva in alcool și va rezulta o soluție albicioasă, în timp ce mierea în stare pură va rămâne nedizolvată. Alte surse susțin exact contrariul! Acest mit datează cel puțin de la începutul secolului XX și nu a fost acceptată de către apicultorii profesioniști nici măcar atunci.
3) Există mai multe mituri care circulă pe internet despre mierea pură, care afirma ca aceasta ar forma hexagoane când e lăsată peste noapte pe o farfurie, acoperită cu apă. Nu există dovezi științifice legate de acest aspect sau că mierea impură s-ar comporta diferit în acestă situație.

Sfaturi importante!
1) Mierea poate conține spori de Clostridium botulinum (bacterie cauzatoare a botulismului) care pot afecta doar copiii! Nu este recomandat sa dați copiilor miere din surse neverificate!
2) Mierea în orice lichid fierbinte (la peste 40 de grade Celsius) emană o toxină puternic cancerigenă! De asemenea toate alimentele care conțin miere prelucrată termic trebuie excluse din alimentație.

Cam atât despre mierea pe azi, sper că o să vă fie de ajutor! V-am lăsat, sănătate și numai bine!


mierea - superaliment

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley