SfatFarma logo joi, martie 31, 2016

Important pentru sănătate! Nu omiteți semințele din dieta dumneavoastră zilnică! ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Important pentru sănătate! Nu omiteți semințele din dieta dumneavoastră zilnică!



seminte

    Fie că consumați carne sau nu, fie că vă preocupă sau nu alimentația, este bine să știți că semințele sunt considerate „hrana viitorului”, iar asta pentru că sunt super-alimente, cu niște proprietăți incredibile. Calciu, proteine, minerale, vitamine și tot ce are nevoie corpul dumneavoastră, toate se găsesc din plin în semințe.
    Mai trebuie știut că semințele, deși par uscate și moarte, sînt organisme vii, bogate în nutrienți. De aceea, consumul semințelor între mese, în locul gustărilor, pe lingă rolul extrem de benefic, și satură. Nu intimplător terapia cu semințe este inclusă în regimurile dietetice.
    Va prezentăm câteva dintre ele:

chia

    1. Semințele de chia 

    Semințele de chia sunt unele dintre cele mai puternice alimente din lume, funcționale și pline de nutrienți. Extrem de bogate în fibre și pline de antioxidanți, proteine, minerale, vitamine și Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor să adopte un stil de viață sănătos.
    Semințele de chia:

  • au mai mulți antioxidanți decât murele 
  • au de 5 ori mai mult calciu decât laptele 
  • au mai multe fibre decât fulgii de porumb 
  • au de 3 ori mai mult fier decât spanacul 
  • au de 2 ori mai multe proteine decât orice fel de fasole, sămânță sau cereală 
  • au de 2 ori mai mult potasiu decât bananele.   
susan


     2. Semințele de susan 

     Semințele de susan sunt folosite atât în gastronomie, cât și în medicină tradițională, datorită proprietăților nutritive, preventive și curative incredibile. Delicioase, aromate și crocante, aceste semințe sunt pline de nutrienți, minerale, antioxidanți și vitamine.
    Semințele de susan sunt în special de apreciat pentru acidul oleic, care înlătură colesterolul rău din corp și curăță sângele. Au proprietăți foarte benefice pentru copiii aflați în creștere, datorită aminoacizilor și a proteinelor de calitate conținute. Sunt o sursă excelentă de vitamine din complexul B (niacina, acidul folic, tiamină, piridoxină și riboflavină). Semințele de susan sunt și niște surse incredibile de minerale esențiale, precum calciu, magneziu, zinc, seleniu și cupru.
    Au și o mare valoare energetică, aduc un aport însemnat în afecțiunile de nutriție, sînt laxative, emoliente, antitumorale și ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor, intăresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea și sînt afrodisiace.
    Includeți-le în orice iaurt, salată sau mâncare preferată, include-le în dietă ta zilnică!

seminte in

    3. Semințele de in 

    Conțin unul din cele mai bogate pachete de nutrienți de pe planetă. Au fost cultivate încă din cele mai vechi timpuri în Babylon, iar beneficiile lor sunt recunoscute în continuare. Ba chiar încep să fie din ce în ce mai populare în toate colțurile globului. Acestea sunt pline de grăsimi bune (Omega 3) și protejează inima și sistemul circulator. Conțin atât fibre solubile, cât și insolubile. De asemenea, sunt pline de fitochimicale, care includ și antioxidanți puternici. Semințele de in sunt și una din cele mai bune surse de lignani, substanțe care echilibrează nivelul hormonilor la femei. Tocmai de aceea, semințele de in joacă un rol cheie în luptă contra cancerului la sân, a problemelor de fertilitate și a simptomelor pre-menstruale.
    Semințele de in sunt folosite la combaterea constipației și a inflamațiilor tubului digestiv și căilor urinare.
    Citiți mai multe pe site-ul BlogdeSănătateNaturistă.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley