Pentru zilele când duc dorul cartofilor gătesc salata asta pentru mine și soțul meu. E simplă, rapidă și gustoasă!
Ingrediente:
- Cartofi albi
- Măsline light
- Ceapă uscată sau verde
- Zeamă de lămâie
- Făină de boabe de muștar
- Ghimbir proaspăt
- Ulei de măsline
- Sare roz de Himalaya
- Piper
- Pătrunjel
Preparare:
De regulă cartofii se fierb în coajă pentru salata orientală dar eu prefer să-i curăț de coajă, să-i tai cubulețe și să-i fierb în apă. Ceapa se mărunțește și eu prefer să o scurg de zeamă. Măslinele întregi se taie în patru pe verticală și se scoate sâmburele, sau puteți cumpăra măsline fără sâmburi dacă vă e mai ușor. Ghimbirul se curăţă de coajă și se razuieşte fin.
Apoi se face o “maioneză” din făină de boabe de muștar, uleiul de măsline, sarea, piperul și zeama de lămâie.
După ce au fiert cartofii se scurg și se lasă la răcit. Apoi se adaugă în bol măslinele, ceapa, ghimbirul și se încorporează maioneza. Se servește rece cu pătrunjel tocat deasupra. Poftă bună!
V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!
0 comentarii până acum
Trimiteți un comentariu