SfatFarma logo duminică, octombrie 21, 2018

Jeleuri raw - înlocuitoarele dulciurilor din comerț ~ SfatFarma - Farmacistul tău online

Jeleuri raw - înlocuitoarele dulciurilor din comerț



jeleuri raw vegan

 Deși fetița mea este încă mică și nu cere dulciuri și ronțăieli, lucrez deja la un arsenal de dulciuri sănătoase homemade și pe cât posibil, crude, pe care să i le dau, la un moment dat, la pachet. Strategia mea presupune chiar și ambalaje care să semene cu cele din comerț, pentru că ea să nu se simtă exclusă doar pentru că nu mănâncă Barnie sau Kinder.
 
 Una din ideile cu care garantez că oricine va merge la sigur este această rețetă, care necesită câteva minute de pregătiri și câteva ore de deshidratat. Tot mai multe cuptoare permit fixarea temperaturii până la 45 de grade (am testat piața :) ), astfel încât nu trebuie neapărat deshidrator. De ce nu dați vechiul cuptor în schimbul unuia nou care să vă permită reglarea temperaturii? Unele magazine acceptă să plătim doar diferența.
 
 Jeleurile noastre sună așa:

 Ingrediente (pentru 2 tăvi): 
- 3 banane;
- 300 g mure congelate (dezghețate la temperatura camerei);
- 100 g căpșuni;
- 2 linguri cremă de cocos (sau unt de cocos) - opțional;
- 1 lingură miere sau sirop de arțar;
- 1/2 linguriță vanilie.

 Preparare: 
 Puneți toate ingredientele în blender sau în robot și mixați până obțineți un amestec omogen. Nu adăugați apă; dacă folosiți blenderul, puneți mai întâi murele și căpșunele (care au mai multă apă), apoi bananele și abia la urmă restul ingredientelor.
 
 Puneți foi de copt pe 2 dintre tăvile deshidratorului/cuptorului, apoi turnați compoziția și dați-i formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară cu ajutorul unei spatule. Amestecul se va întinde foarte ușor. Aveți grijă să nu întindeți foarte mult, nu trebuie să se vadă prin compoziție, ci mai degrabă va rămâne grosuță. Deshidratați la 46 de grade Celsius pentru 8 ore, iar dacă simțiți că nu s-au uscat bine (nu trebuie să se ia nimic pe deget atunci când apăsați), mai puteți lasă 2-3 ore.
 
 Compoziția deshidratată se va lua foarte ușor de pe foaia de pergament. Puteți rula și tăia rondele cum am făcut eu, puteți decupa diverse forme, puteți face combinații de mai multe fructe, păstrând doar bananele ca bază. Crema/untul de cocos dau o aromă plăcută și leagă mai bine compoziția însă veți obține jeleuri delicioase și fără.
 
 Puneți delicatesele pe un platou, într-un castronel drăguț sau chiar în pungulițe de plastic și dați copiilor la pachet. Încercați să aveți mai mereu în casă pentru atunci când veți primi vizite din partea altor pitici.

 Enjoy!

V-a plăcut articolul? Nu uitați să vă abonați la noutăți!




0 comentarii până acum

Trimiteți un comentariu

smiley
:)
smiley
:(
smiley
:))
smiley
:((
smiley
=))
smiley
=D>
smiley
:D
smiley
:P
smiley
:-O
smiley
:-?
smiley
:-SS
smiley
:-f
smiley
d(
smiley
:-*
smiley
b-(
smiley
h-(
smiley
g-)
smiley
5-p
smiley
y-)
smiley
c-)
smiley
s-)
smiley
d-)
smiley
w-)
smiley
:-h
smiley
:X
Arată emoticoanele smiley